Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 207 (8431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei mașini care au ajuns în Aeroportul Suceava au fost lăsate de polițiști fără numere de înmatriculare

Luni, 4 Septembrie 2023 (15:10:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Postul Transporturi Aeriene Suceava au continuat controalele susținute la numeroase mașini care ajung zilnic în Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, aplicând 20 de amenzi în urma unei acțiuni desfășurate în zilele de 2 și 3 septembrie.

Atrage atenția că s-au dispus măsuri de ridicare a plăcuțelor de înmatriculare și a certificatelor a trei mașini care au ajuns în aeroport.

Unul dintre cei rămași fără numere și certificat de înmatriculare pe o perioadă de 6 luni este un pirat rutier care efectua curse din Ucraina la aeroport fără a deține autorizație. Transportatorul clandestin a încasat o amendă de 3.000 de lei pe care trebuie să o achite dacă dorește să-și recupereze numerele de înmatriculare în 30 de zile, perioada minimă cât mașina nu poate fi folosită.

Un alt set de numere de înmatriculare a fost ridicat pentru lipsa RCA, iar al treilea pentru numere neconforme cu standardele. Concret, chenarul negru din jurul numerelor era șters, iar mașina mai avea și folii negre pe triple și faruri.

 

·       Amenzi pentru cei care opresc și parchează aiurea. De la o staționare neregulamentară s-a ajuns la dosar penal  

 

În cadrul acțiunii de control derulate în perimetrul aeroportuar agenții de poliție au mai aplicat amenzi pentru oprirea și staționarea neregulamentară, nepurtarea centurii de siguranță sau nefolosirea luminilor de întâlnire.

S-au constatat contravenții și din sfera lipsei asigurării obligatorii auto, dar și privind parcarea fără drept pe locurile destinate persoanelor cu handicap,

În total, pe 2 și 3 septembrie, pe aeroportul sucevean s-au aplicat 20 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 6000 lei și s-au reținut trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și trei certificate de în matriculare.

Duminică, polițiștii de la Transporturi Aeriene au constatat și o infracțiune în flagrant.

Un bărbat din Rădăuți a ajuns în aeroport pentru a-și prelua soția și a atras atenția polițiștilor prin locul în care staționa. După ce au făcut verificări, polițiștii au constatat că respectivul nu avea drept de a conduce, având deja permisul suspendat anterior. 

Prin urmare, s-a deschis dosar penal pentru conducere fără permis.

 

·       Șase pirați rutieri ucraineni au rămas fără numere în Aeroportul Suceava

 

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, polițiștii de la Transporturi Aeriene au declanșat o acțiune susținută prin care încearcă să limiteze transporturile clandestine efectuate de ucraineni care transportă conaționali pe care îi preiau din aeroport și îi duc spre Cernăuți sau chiar mai departe, făcând concurență neloială taximetriștilor plătitori de taxe și mai ales transportatorilor care au curse zilnice spre Cernăuți din Autogara Suceava și chiar de la aeroport.

S-a ajuns la un total de șase pirați ucraineni care au fost lăsați fără plăcuțe și au fost nevoiți să își ia mașinile cu platforma din Aeroportul Suceava.

Legea are însă limite în aplicarea ei, ucrainenii putând achita doar jumătate din minimul amenzii (500 de lei) pentru a-și recupera numerele. Mai mult, aceștia obțin foarte ușor noi numere în Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei mașini care au ajuns în Aeroportul Suceava au fost lăsate de polițiști fără numere de înmatriculare.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Trei mașini care au ajuns în Aeroportul Suceava au fost lăsate de polițiști fără numere de înmatriculare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei