Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 207 (8431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sportivii suceveni s-au evidențiat la Naționalele de culturism

Luni, 4 Septembrie 2023 (16:17:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sibiul a găzduit zilele trecute Campionatul Național de culturism, competiție la care sportivii suceveni au obținut rezultate foarte bune. Astfel, Mihai Cristi Tcaciuc, în vârstă de 42 de ani, care a ajuns în prezent un antrenor de succes din România, a devenit campion național masters la categoria 90 de kilograme, clasându-se tot pe prima poziție și la International Romanian Grand Prix.

„Am început să concurez în anul 2000, ca junior, la categoria 65 de kilograme. Am avut o carieră îndelungată și plină de satisfacții, cu titluri naționale la nivel de juniori, seniori și masters. Pe plan internațional, palmaresul meu cuprinde, printre altele, un titlu de vicecampion mondial, două medalii de aur la Balcaniadă și un loc patru la Mr. Olympia Amateur. Intenționez ca anul viitor, în cadrul Semtex Grand Prix 7, concurs pe care-l organizez, să urc pe scenă pentru o ultimă reprezentanție, prin care să-mi iau la revedere de la cariera de sportiv în fața sucevenilor mei. Voi rămâne însă în continuare alături de culturism prin sportivii pe care-i antrenez”, a declarat Mihai Cristi Tcaciuc.

Campion național s-a încoronat la Sibiu și Dorel Toma, în vârstă de 46 de ani, care s-a impus în concursul masters al categoriei +90 de kilograme. Toma este la rândul său un sportiv extrem de titrat, cu multiple realizări pe plan național și internațional.

Un alt sucevean, este vorba de Radu Petenghea (41 de ani), a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la culturism clasic, rezultat în urma căruia și-a câștigat dreptul de a concura pentru România la Campionatul Balcanic de anul viitor.

Dintre sportivii  legitimați la EuroPower Gym Suceava au mai punctat la Naționalele de culturism de la Sibiu clujeanul Petru Kallo (locul 1 la Grand Prix Master Men's Phisique +40 ani și Locul 1 la Master Men's Phisique 40-44 ani), arădeanul Daniel Sălăgean (locul 1 la Men's Phisique Muscular Seniori), Andreea Savoia, din Mangalia (locul 1 la Bikini Fitness Masters și selecționată în lotul național al României pentru Campionatul Mondial din luna noiembrie, din Spania), Dan Aldea, din Sibiu (campion absolut de seniori la Romanian Grand Prix) și Ștefana Samoilă, din Turda (locul 3 la Bikini Fitness junioare și selecționată pentru Campionatul Mondial din Spania).

O performanță de excepție a izbutit la Sibiu și humoreanul Sorin Florescu, legitimat la CSM Bistrița, care a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul național masters la categoria 70 de kilograme. De asemenea, la cei 48 de ai săi, Sorin Florescu a câștigat medalia de argint în întrecerea de seniori a categoriei 70 de kilograme, concurând în compania unor adversari mult mai tineri.

Multiplu laureat național, Sorin Florescu a început să practice acest sport în urmă cu peste 30 de ani şi spune că va continua să facă acest lucru şi în viitor.

„Secretul acestui succes este viaţa sănătoasă pe care o duc şi faptul că nu iau nici un fel de stimulatori. Am o dietă pe care o respect tot anul, doar cantitatea de alimente fiind diferită. Pe lângă alimentaţie foarte importante sunt şi antrenamentele, câte 2-3 ore în fiecare zi. Pot spune că de-a lungul timpului am ridicat sute de mii de tone. Țin să mulțumesc familiei pentru sprijinul necondiționat și antrenorului Cristian Dan pentru colaborarea fără cusur”, a precizat Sorin Florescu.

Humoreanul a mărturisit că va continua să participe la concursuri pentru a-i determina şi pe alţi prieteni, cunoscuţi şi elevi pe care îi antrenează, să ducă o viaţă sportivă și un trai sănătos, indiferent de vârstă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportivii suceveni s-au evidențiat la Naționalele de culturism.
 Vizualizări articol: 4978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sportivii suceveni s-au evidențiat la Naționalele de culturism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei