Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 207 (8431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase evenimente culturale în cadrul proiectului ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, la Rădăuți

Luni, 4 Septembrie 2023 (15:12:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Rădăuți va avea loc, în perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2023, proiectul ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, care va cuprinde șase evenimente culturale distincte.

Proiectul va reprezenta un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți („Vechi și Nou”, 28 septembrie, ora 19:00), Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” („Folclor la Muzeu”, 1 octombrie, ora 14:00), Templul Mare Evreiesc din Rădăuți („Muzică veche în Sinagogă”, 1 octombrie, ora 18:00), Hipodromul Hergheliei Rădăuți (Pop... la Hipodrom”, 27 septembrie, ora 18:00), Judecătoria Rădăuți („Legile... Tangoului”, 30 septembrie, ora 19:00) și Expo Moto Bucovina („Expo Moto Blues”, 29 septembrie, ora 19:00).

În formatul său inedit, spun organizatorii, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor aborda genuri muzicale diverse: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop și folclor. Vor fi prezentate formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară.

Proiectul ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, împreună cu următorii parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic ,,Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

„Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică. istorie și arhitectură atât pentru tineri, dar și pentru publicul larg, cât și promovarea mai multor genuri muzicale. Accesul la toate evenimentele va fi gratuit”, a transmis coordonatorul proiectului „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, Ovidiu Foca, director al Casei de Cultură Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase evenimente culturale în cadrul proiectului ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase evenimente culturale în cadrul proiectului ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei