Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 202 (8426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul de Urgență Suceava a crescut numărul paturilor pentru bolnavii de Covid-19, ca urmare a creșterii numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2

Marţi, 29 August 2023 (14:35:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sectorul Covid-19 al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava sunt internați la această dată aproximativ 20 de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2, a declarat, marți, directorul medical al unității medicale, conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol, la ședința deliberativului județean. Dr. Siriopol a fost întrebat de președintele CJ, Gheorghe Flutur, dacă spitalul este pregătit pentru o eventuală epidemie, de Covid-19, de gripă etc. sau dacă este nevoie de ajutorul administrației județene. Directorul medical al spitalului a răspuns că, în concordanță cu creșterea numărului de pacienți confirmați cu Covid-19, a fost majorat numărul de paturi alocate pacienților cu această patologie, dar că deocamdată nu sunt probleme. „Suntem pregătiți, cazurile de Covid internate nu sunt grave”, a spus conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol, care a adăugat că cea mai bună modalitate de prevenție a infecțiilor respiratorii este distanțarea fizică și evitarea aglomerațiilor.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în intervalul 21 - 27 august a.c., în județul Suceava erau internați 19 pacienți cu Covid-19, dintre care un copil și un pacient internat la ATI. La nivel național, în perioada menționată au fost înregistrate 3326 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid – 19). 973 dintre cazurile noi din acest interval sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 133 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu Covid-19 în prezent este de 497. De asemenea, la ATI, sunt internate 41 de persoane. Dintre cei 41 de pacienți internați la ATI, 26 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 83 sunt copii și adolescenți, 80 fiind internați în secții și 3 în ATI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava a crescut numărul paturilor pentru bolnavii de Covid-19, ca urmare a creșterii numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava a crescut numărul paturilor pentru bolnavii de Covid-19, ca urmare a creșterii numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-20.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei