Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 202 (8426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În pas cu vremurile

Aproape 30 de kilometri de rețele de apă și canalizare se vor construi în comuna Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 30 de kilometri de rețele de apă și canalizare se vor construi în comuna Cacica în perioada următoare. Este vorba de un proiect care este finanțat prin programul guvernamental Anghel Saligny. ”Contractul de proiectare și execuție este adjudecat, iar imediat ce vom finaliza proiectul tehnic vor demara lucrările. Acestea mai prevăd și cinci puțuri forate, dar și încă un modul la stația de epurare”, a detaliat Petru Todosi, primarul comunei Cacica. Valoarea totală a proiectului este de 16,5 milioane de lei, iar în felul acesta lungimea totală a rețelelor de apă și canalizare va depăși 50 de kilometri la nivelul întregii comune.

Recent, au început și lucrările de amenajare a unei alei pietonale în Pârteștii de Sus, din zona sediului primăriei până la intersecția cunoscută de localnici drept ”Crucea drumului”, pe marginea drumului național 2E. Investiția se va realiza din fonduri proprii și se speră că va fi finalizată în acest an.

De asemenea, alte trei proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost semnate și vor fi implementate în scurt timp. Unul din ele prevede o pistă de biciclete cu o lungime de 3,2 kilometri. Proiectul se va implementa în satul Cacica, iar costurile sunt de 2,92 milioane de lei, cu TVA inclus. De asemenea, a fost semnat proiectul de eficientizare energetică a școlii din Pârteștii de Sus, proiect în valoare de 3,48 milioane de lei, cu TVA inclus. Cel de al treilea proiect finanțat prin PNRR prevede dotarea cu mobilier și alte echipamente, inclusiv calculatoare în toate școlile din comună, respectiv Cacica, Pârteștii de Sus și Solonețu Nou. Valoarea acestui proiect este de 1,36 milioane de lei, cu TVA inclus.

”Sunt proiecte importante pentru comunitatea noastră și implementarea fiecăruia nu face decât să reprezinte un pas înainte pentru dezvoltarea comunei. Firește, mai avem și alte proiecte, din toate domeniile, pe care le-am gândit și pe care le-am trimis pentru finanțare. Le mulțumesc colegilor din Primărie pentru implicarea în atragerea de fonduri necesare dezvoltării comunei și vreau să îmi cer scuze anticipat cetățenilor pentru disconfortul care se va crea în momentul demarării lucrărilor, disconfort pe care vom încerca să-l facem cât mai mic și pe o perioadă cât mai scurtă”, a mai spus primarul Petru Todosi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30 de kilometri de rețele de apă și canalizare se vor construi în comuna Cacica.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 30 de kilometri de rețele de apă și canalizare se vor construi în comuna Cacica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei