Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 202 (8426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delegații din 256 de orașe, inclusiv Suceava, prezente în Suedia, în cadrul unui program de colaborare europeană

Marţi, 29 August 2023 (15:54:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava este reprezentat zilele acestea, în localitatea Malmö , din Suedia, la prima întâlnire din cadrul programului URBACT IV, de o delegație condusă de primarul Ion Lungu.

La eveniment sunt prezenți 460 de delegați, din 256 de orașe partenere, reprezentând 30 de țări.

Municipiul Suceava este prezent acolo deoarece, în cadrul programului de colaborare europeană, a elaborat un proiect împreună cu orașele Lyon-Franța (lider de proiect), München – Germania, Lahti – Finlanda, Strasbourg – Franța, Bennisa-Spania, Loule-Portugalia, Malmö-Suedia si Elefsina – Grecia.

„Am avut discuții, printre alții, cu viceprimarul orașului Malmö, Sofia Heden și cu directorul Secretariatului URBACT, Teofil Olivier Gherca, un român pe care îl cunosc de când lucra la Ministerul Dezvoltării.
Am vizitat primăria orașului Malmö, care are tot parcul auto electric, iar autobuzele de transport public au o culoare identică cu cele din Suceava.

Am stabilit ca pe baza schimbului de experiență și a bunelor practici identificate, fiecare oraș să realizeze Planul Local de Acțiune în care vor fi prezentate măsuri care urmează a fi implementate la nivel local.
Scopul principal în timpul elaborării Planului Local de Acțiune este de a identifica exemple de bună practică din partea partenerilor, care ar putea fi aplicate în orașul nostru. Împreună cu membrii Grupului Local Urbact, Municipiul Suceava intenționează să proiecteze un număr de acțiuni asociate cu promovarea unui trai sănătos și să identifice scheme de finanțare care ar putea sprijini implementarea acestor acțiuni”, a declarat primarul Ion Lungu, după primele discuții din cadrul reuniunii.

În Planul Local de Acțiune pot fi incluse, printre altele: ecologizarea spațiilor publice, crearea de trasee sănătoase de mers pe jos, reducerea poluării aerului prin instalarea de perdele verzi pe drumurile principale, încurajând transportul alternativ, promovarea unui stil sănătos de "viață urbană", promovarea alimentației sănătoase în școli, înființarea de centre medicale permanente în fiecare cartier, încurajarea îmbătrânirii active, adaptarea spațiului public la nevoile populației vârstnice - toate aceste acțiuni pot contribui la îmbunătățirea calității vieții.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului de cooperare Interegională URBACT IV, fiind suportate inclusiv toate costurile legate de deplasarea delegației Sucevei în Suedia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegații din 256 de orașe, inclusiv Suceava, prezente în Suedia, în cadrul unui program de colaborare europeană.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegații din 256 de orașe, inclusiv Suceava, prezente în Suedia, în cadrul unui program de colaborare europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei