Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 195 (8419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Zeci de suceveni, mulți membri ai ATOS, au participat la întâlnirea tinerilor ortodocși din Moldova, la Iași

Luni, 21 August 2023 (14:34:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Zeci de suceveni, mulți membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), au participat, în perioada 18-20 august, la ITOM 2023 - „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova”, reuniune desfășurată la Iași.

Împreună cu tinerii ATOS, au participat și tineri din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), Filiala Suceava, dar și tineri din diferite parohii sucevene, împreună formând delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După cum a spus preotul Justinian-Remus A. Cojocar, președintele ATOS, tinerii suceveni au arătat și de această dată că sunt o forță. Îmbrăcați în straie populare și purtând în mâini steagul tricolor, tinerii au fost foarte activi la această întâlnire. „Au participat la atelierele de lucru, au legat prietenii, au învățat că prietenia este valoroasă și generozitatea o au doar oamenii speciali, care-l au pe Dumnezeu mereu în suflet și-n inimă și care nu sunt doborâți de răutățile lumii”, este de părere pr. Cojocar.

De asemenea, tinerii ATOS au participat cu bucurie și la „Festivalul Inimo - Festivalul Internațional al Vieții și al Faptelor Bune”. După Sfânta Liturghie de duminică, 20 august, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au luat cuvântul voluntari și reprezentanți ai tuturor eparhiilor. Din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a vorbit tânărul voluntar ATOS Rareș-Visarion Cazac.

 

·        Cu ce au rămas tinerii după întâlnirea de la Iași

Toți tinerii suceveni care au fost prezenți la Iași zilele trecute s-au întors casă „plini de bucurie, de frumos, de pace, de gânduri folositoare”. Tânăra voluntară ATOS Nicoleta Pînzari a spus că experiența pe care a avut-o în această întâlnire de la Iași a fost una interesantă și frumoasă, ce a sădit amintiri de neuitat. „De asemenea, s-a demonstrat și s-a pus un mare accent pe faptul că uniunea, credința, generozitatea, dăruirea, iubirea față de aproape și rugăciunea pot birui”, a completat Nicoleta.

„După părerea mea, ITOM 2023 este o dovadă vie că generația tânără, generația mea este prezentă în viața Bisericii și că știe să trăiască creștinește. Motivul central fiind <arta de a dărui>, prin diverse activități de-a lungul celor trei zile, am fost învățați despre generozitate și cum fiecare poate fi generos cu el însuși, cu aproapele său și cu Hristos, pentru că <timpul se dilată prin generozitate>. Se creează o atmosferă aparte, magică când vezi laolaltă atâția tineri ce împart aceleași principii frumoase. A fost o experiență specială, interesantă”, a transmis și Andrei Dumitriu, tânăr voluntar ATOS.

În ciuda oboselii crunte, spune și Rareș-Visarion Cazac, „am reușit, zic eu, să duc la bun sfârșit toate sarcinile. Am cunoscut mulți tineri, cu care împărtășesc aceleași convingeri și am văzut și alte moduri de raportare la Credința Ortodoxă”.

Pentru Nicoleta Strugari, o altă voluntară ATOS, experiența ITOM 2023 a fost una captivantă, minunată și memorabilă. „Am avut ocazia să cunosc persoane noi, persoane faine și deschise și cu care sper că voi păstra legătura. Această întâlnire demonstrează cât de frumos este să dăruim, să fim uniți și ceea ce este mai important: să îl avem pe Dumnezeu lângă noi. Slava lui Dumnezeu pentru toate”, a transmis Nicoleta.

Și concluziile după această întâlnire a tinerilor ortodocși din Moldova, la Iași, continuă: „ITOM a fost o experiență frumoasă, dar, totodată, ne-a arătat că nu poți găsi un colectiv mai frumos decât cel de la ATOS." (Teodora Noroc - tânără voluntară ATOS); „Pentru mine ITOM a fost o nouă experiență pe care sigur aș repeta-o și am simțit că m-am întors acasă mai bogat spiritual." (Robert Robciuc); „ATOS a trimis anul acesta câțiva participanți la ITOM 2023 pentru a reprezenta Arhiepiscopia Sucevei si Rădăuților, printre care m-am numărat și eu. Experiența aceasta mi-a oferit ocazia să întâlnesc atât de mulți tineri cu aceleași idealuri ca și mine, tineri care au venit din mai multe zone ale Moldovei, și care au reușit să umple curtea Catedralei Mitropolitane din Iași nu doar cu prezența fizică, ci și cu cea sufletească. Această întâlnire a adus un plus nădăjduirii mele și mi-a confirmat că generația în care trăiesc este mândră de neamul creștinesc și românesc, fiind atât de mândră în straiele populare. Cu siguranță aș mai repeta această experiență, pentru a mă întâlni din nou cu tinerii care vor îmbătrâni cu demnitate și dragoste față de Dumnezeu și aproapele." (Anastasia Solomon).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de suceveni, mulți membri ai ATOS, au participat la întâlnirea tinerilor ortodocși din Moldova, la Iași.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de suceveni, mulți membri ai ATOS, au participat la întâlnirea tinerilor ortodocși din Moldova, la Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei