Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 195 (8419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spre faliment

Firma anchetată în dosarul privind înșelăciuni cu apartamente în Suceava și-a cerut insolvența în instanță

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma suceveană Alpha House Construct SRL a depus la Tribunalul Suceava o acțiune de deschidere a procedurii de insolvență. Insolvența firmei este cerută și de un creditor, societatea fiind asaltată atât de acțiuni deschise în instanță, cât și de plângeri penale. Este vorba de persoane fizice care au de recuperat sume de ordinul zecilor de mii de euro, în general sume achitate pentru apartamente într-un bloc din cartierul Zamca al municipiului Suceava. 

Conform articolului 5 din Legea nr. 85/2014, „insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile”. OUG 28/2018 arată că termenul de neplată din procedura de insolvență, de la care se trece la executarea silită a unui debitor, este de 60 de zile.

Așadar, firma se declară și din punct de vedere juridic în mare dificultate și în imposibilitate de achitare a sumelor solicitate de creditori.

Reamintim că la începutul lunii august a acestui an Bogdan Vasile Pascari, în vârstă de 37 de ani, din Suceava, administratorul firmei Alpha House, a fost pus oficial sub acuzare, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „înșelăciune în formă continuată”.

În dosarul penal existau la acest moment nouă părți vătămate care au cerut tragerea la răspundere sub aspect penal a lui Pascari. Alte persoane au ales să deschidă acțiuni în instanță, pe cale civilă, prin care speră să își recupereze banii dați pentru apartamente.

”Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 - iunie 2022, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat”, rezultă din anchetă.

Prejudiciul pentru persoanele vătămate părți civile este calculat la 378.333 euro. Rezultă un prejudiciu de aproape 50.000 de euro per păgubit.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente.

Acesta a restituit în unele cazuri banii celor care au renunțat la ideea de a mai intra în posesia apartamentului râvnit.

O parte dintre cei care au deschis acțiuni în instanță au câștigat dreptul de a-și recupera integral sumele achitate, cu tot cu dobânzi și penalități, însă sentințele nu sunt încă definitive.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal.

Bogdan Vasile Pascari a fost plasat sub control judiciar de procurori, dar Judecătoria Suceava i-a ridicat această măsură restrictivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma anchetată în dosarul privind înșelăciuni cu apartamente în Suceava și-a cerut insolvența în instanță.
 Vizualizări articol: 5299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma anchetată în dosarul privind înșelăciuni cu apartamente în Suceava și-a cerut insolvența în instanță0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei