Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 195 (8419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Zoe, nu fi bărbată!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu intenționam să dedic un articol întreg finalei mondiale feminine, dar simt că aşa se va întâmpla. Am fost uşor fascinat, dacă îmi permiteți această licență, de jocul dintre Spania şi Anglia. Conține ceva pur fotbalul feminin, care sper să nu se piardă, deşi probabil aşa o să se întâmple. De ce nu-şi dau fetele coate în cap? Am văzut atâtea dueluri aeriene sau protejări ale balonului şi nimeni nu şi-a desfăcut "aripile", aşa cum şmechereşte şi dezgustător fac bărbații, pentru a face rău adversarelor. Şi nici nu s-au tăvălit fără motiv, ca atâția închipuiți purtători de mingi, varianta în engleză. Chiar citisem de curând că femeile sunt mai capabile să îndure demn suferința, dar asta deja devine clar după ce vezi chipul lui Olaru în timpul meciului, mereu plângăreț, mereu victima asupririi. Şi apropo de Olaru, toate fetele din finala asta, băi, chiar toate, erau capabile "să ridice mingea", parcă ar fi auzit recenta nemulțumire becaliană.

Meciul l-am văzut la Rai Sport, în comentariul a două doamne care păreau că ştiu cum stă treaba cu fenomenul. Şi arbitrele erau femei, pe banca Angliei stătea o antrenoare, unicul intrus era antrenorul spaniol. Singura care a lăsat de dorit, dar în limite acceptabile, a fost arbitra de centru, ea acordând eronat cele două cartonaşe galbene, care puteau deci să lipsească. La primul, o englezoaică a făcut alunecare în calea mingii, deci nu tackling, dar a atins uşor adversara cu piciorul din spate, "cavalera" fluierului simțind nevoia să facă pe profesoara. Iar jucătoarea îngălbenită aproape că nici n-a protestat, făcând în trecere un scurt semn de negare. Şi nici "căpitănița" (că doar n-o să-i zic căpităneasă, din moment ce avem portăriță, nu portăreasă!) n-a sprintat juma' de teren să protesteze precum Chiricheş! Al doilea galben a fost acordat pentru consecință, una nefericită, nu pentru gest. O altă englezoaică şi-a spart arcada, băgând capul la sacrificiu, din spate, în genunchiul adversarei, care încercase să joace mingea un pic mai sus de şold, căci cât de sus se poate ridica genunchiul?! A câştigat Spania, prin golul căpităniței Carmona, un şut la colțul lung, jos, lângă bară, imparabil aproape pentru oricine, deci şi pentru portărița Earps, posesoarea unei tehnici de excepție, specifice postului, care i-a permis să pareze şi un penalty. În concluzie, la ce am văzut în meciul ăsta, propun ca fătălău să fie compliment!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zoe, nu fi bărbată!.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zoe, nu fi bărbată!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei