Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 160 (8384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 100 de cămine pentru vârstnici, copii și oameni cu dizabilități din județul Suceava sunt controlate în aceste zile

Marţi, 11 Iulie 2023 (14:00:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, cele pentru persoane adulte cu dizabilități, cele destinate copiilor, adăposturile de noapte, centrele pentru victimele violenței în familie și centrele medico-sociale sunt verificate, de la începutul acestei săptămâni, de trei echipe de control formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare, Protecției Consumatorului, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, prin ordin al prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan. Conform informațiilor noastre, până la sfârșitul săptămânii vor fi controlate cele 96 de astfel de centre din județ, dintre care licențiate sunt 88. Unui cămin pentru bătrâni, privat, i-a fost retrasă licența anul trecut și este în procedură de refacere, iar celelalte fără licență sunt centre cu planuri de restructurare aprobate.

 

În județul Suceava sunt 15 cămine pentru vârstnici, dintre care patru sunt publice și 11 private; 16 cămine pentru persoane cu dizabilități, dintre care 14 sunt publice și două private; 49 de centre rezidențiale pentru copii, din care 35 publice și 15 private, și 7 unități de asistență medico-sociale, adăposturi pentru victimele violenței în familie și adăposturi de noapte, din care una privată și 6 publice.

În centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava sunt 178 de copii și tineri în case și apartamente, iar în centre private sunt 131 de copii și tineri. De asemenea, în centrele pentru adulți ale DGASPC sunt 736 de adulți cu dizabilități. Despre numărul de vârstnici și persoane cu dizabilități dintre centrele rezidențiale private nu avem date, până la acest moment.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a cerut controale în toate centrele rezidențiale din țară, după ce autoritățile au descoperit, în cămine de lângă București, peste 100 de bătrâni abuzați chiar de către cei care îi aveau în grijă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 100 de cămine pentru vârstnici, copii și oameni cu dizabilități din județul Suceava sunt controlate în aceste zile.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 100 de cămine pentru vârstnici, copii și oameni cu dizabilități din județul Suceava sunt controlate în aceste zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei