Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 160 (8384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără emoţii

Aproape 500 de elevi din județ au fost deja admiși la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 500 de absolvenţi ai ciclului gimnazial au scăpat de emoţiile repartizării computerizate, întrucât aceştia au fost deja admişi în cadrul învăţământului liceal de stat.

Este vorba despre 475 de elevi care din toamnă vor studia la clasele cu profil vocațional – arte, pedagogie, teologie, la clasele cu profil sportiv sau la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, unde procesul de admitere s-a încheiat deja.

91 de elevi au fost deja admiși la cele 4 clasele cu profil vocațional de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (Arte plastice, Arhitectură, Conservare – restaurare, Muzică). Toate clasele s-au completat integral, cu excepția celei de Muzică, unde au rămas cinci locuri libere.

De asemenea, 120 de elevi vor fi din toamnă boboci la Liceul cu Program Sportiv, la cele cinci clase de-a IX-a (secțiile Fotbal, Handbal, Atletism, Rugby, Volei, Lupte), iar alți 72 de elevi sunt admiși la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, secțiile Învățător – educatoare (2 clase), Educator – puericultor (o clasă).

Și Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” și-a completat integral o clasă de 24 de elevi.

Liceele amintite au organizat, în luna mai, examene de departajare la probe sportive sau de aptitudini, testări destinate absolvenţilor claselor a VIII-a care au dorit să ocupe un loc în aceste clase.

Mediile lor de admitere țin cont de nota de la aceste probe și de nota de la evaluarea națională.

 

168 de elevi admiși la Colegiul Militar Câmpulung

Tot înaintea repartizării computerizate au fost afișate rezultatele admiterii la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung. Au fost admiși 168 de elevi cu medii de la 7,84 la 9,92. La cele 5 colegii naționale din țară sunt peste 810 elevi admiși și aproape 520 care au fost respinși.

 

Ceilalți elevi așteaptă repartizarea computerizată

Circa 6.000 de elevi mai au de parcurs o ultimă etapă înainte de a dobândi statutul de licean - admiterea la liceu.

Săptămâna trecută a fost afișată ierarhia județeană a mediilor de admitere, astfel că elevii pot să cântărească şansele de a intra la liceul la care aspiră.

2023 este primul an în care media de admitere este reprezentată de media de la evaluarea națională, după ce Ministerul Educației a decis eliminarea mediei anilor de gimnaziu din formula de calcul a mediei de admitere pentru liceu.
Trebuie menţionat că absolvenţii de gimnaziu pot opta şi pentru şcolile profesionale care se organizează în cadrul liceelor.

Până pe 17 iulie este programată completarea fișelor cu opțiunile elevului pentru clasa a IX-a. În funcţie de liceul pentru care s-au hotărât să opteze, elevii vor completa codurile respectivelor instituţii pe fişele de înscriere.
Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților claselor a VIII-a este programată pentru 19 iulie. Repartizarea se realizează în funcție de opțiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Numărul total de locuri la licee este îndeajuns pentru ca toți candidații să fie repartizați, însă este recomandat ca aceștia să-și exprime opțiuni suficiente și realiste. În caz contrar, un elev poate rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de elevi din județ au fost deja admiși la liceu.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500 de elevi din județ au fost deja admiși la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei