Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 151 (8375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei doi judecați pentru atacul în stil mafiot asupra a doi inspectori de control trafic au fost declarați nevinovați de judecători

Vineri, 30 Iunie 2023 (14:38:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar privind un atac în stil mafiot asupra unei mașini de control trafic de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, faptă gravă, care i-a pus în pericol și pe cei doi inspectori din echipaj, este la un pas de fiasco.

Judecătoria Suceava, prima instanță care a judecat cazul deja foarte vechi, din mai 2017, a dispus achitarea celor doi inculpați atât pentru infracțiunea de distrugere a mașinii, cât și pentru fapta de ultraj față de cei doi inspectori de trafic. Atrage atenția și că achitarea a fost dispusă în baza articolului 16, litera c, din Codul de Procedură Penală, adică pentru că nu ar exista probe ale săvârșirii faptei.

Așadar, cei doi inculpați trimiși în judecată au fost declarați nevinovați, cu mențiunea că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pot face apel, caz în care dosarul va fi reanalizat la Curtea de Apel Suceava.   

 

·       Atacul în stil mafiot de la marginea drumului european, dat în plină zi

 

Pe 2 mai 2017, doi inspectori ai ISCTR Suceava efectuau un control al traficului pe E 85, într-o parcare de pe raza comunei Dărmăneşti, în zona satului Măriţeia Mare.

Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier este instituţia care verifică transportatorii de mărfuri şi persoane.

Atacul a fost dat după-amiază, în jurul orei 17.30, în plină zi.

Unul dintre inspectori era în maşină, verificând un transportator, în timp ce al doilea era în exteriorul maşinii, lângă oglinda retrovizoare din stânga autospecialei. Acesta din urmă a văzut cum dinspre Suceava venea un autoturism cu viteză redusă. Inspectorul a mai apucat să vadă doar că în maşină erau doi bărbaţi cu feţele acoperite, iar autoturismul nu avea numărul de înmatriculare din faţă. Primul gând al inspectorului a fost că cei doi vor coborî din maşină şi îl vor ataca, însă nu a avut timp de nici o reacţie. Bărbatul de pe locul din dreapta a deschis geamul şi a aruncat cu o sticlă în maşina ISCTR. Era o sticlă de votcă, cu lichid inflamabil, căreia atacatorul i-a dat foc. Dispozitivul incendiar a lovit maşina în partea lateral stânga, spărgând un geam, după care a căzut pe asfalt, unde a ars violent.

 

·       Scenariul stabilit de procurori și infirmat de judecători

 

După o anchetă care s-a întins pe 3 ani, Gheorghe Boiciuc și Constantin Muscaliuc, ambii din comuna Dărmănești, au fost trimiși în judecată de procurori ca autori ai faptelor de distrugere și ultraj.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că cei doi se aflau într-un autoturism marca Volkswagen Passat fără plăcuțe de înmatriculare, cu care se deplasau pe DN 2. Ajunși în dreptul unei parcări dintre Dărmănești și Dănila, în care staționa o autospecială aparținând Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), au proiectat o sticlă care conținea o substanță inflamabilă, denumită și cocktail Molotov, asupra autospecialei.

 A fost stabilit și un mobil al faptei, unul dintre inculpați fiind proprietarul unei firme de transport persoane. Anterior, firma acestuia încasase o amendă de 14.000 de lei de la ISCTR Suceava.

Cei doi s-ar fi aflat la un bar din apropiere și ar fi fost informați că mașina ISCTR este în apropiere. S-ar fi hotărât pe loc să se răzbune.

Poliţia a fost sesizată imediat despre atac, s-au demarat cercetări la faţa locului şi filtre în trafic, însă maşina folosită în timpul atacului, un VW Passat bleumarin, nu a putut fi identificată. Pentru anchetatori a devenit clar în scurt timp că autorii au intrat cu maşina pe un drum secundar şi s-au ascuns într-o locuinţă din zona Dărmăneşti. Un alt argument în favoarea acestei piste a fost legat şi de faptul că atacul s-a dat la relativ puţin timp după ce maşina de control trafic a ajuns în zonă. Atacul a fost pregătit aşadar undeva în apropiere de locaţia în care a ajuns la control maşina ISCTR.

Au fost studiate ulterior ore de imagini surprinse de camerele de supraveghere de pe o rază întinsă, iar toţi deţinătorii de firme de transport din zonă au fost verificaţi. Aşa s-a ajuns la cei doi inculpați. De altfel, aceștia au fost pe lista scurtă de suspecți la relativ puțin timp după atac, însă au fost trimiși în judecată târziu, la mai bine de trei ani de la atac. Acesta a fost un semn că probatoriul a fost greu de adunat.

Scenariul procurorilor este infirmat însă acum cel puțin de magistrații de la Judecătoria Suceava, care au concluzionat că nu există probe clare care să permită condamnarea celor doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi judecați pentru atacul în stil mafiot asupra a doi inspectori de control trafic au fost declarați nevinovați de judecători.
 Vizualizări articol: 2942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei doi judecați pentru atacul în stil mafiot asupra a doi inspectori de control trafic au fost declarați nevinovați de judecători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei