Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 151 (8375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Gheorghe Flutur anunță că Aeroportul Suceava va avea un sistem mai performant pentru aducerea avioanelor la sol pe timp de ceață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că Administrația Națională a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa va monta pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava un sistem îmbunătățit de tip ILS pentru aducerea aeronavelor la sol pe timp de ceață. La finalul ședinței de joi a Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a spus că a făcut mai multe demersuri la Romatsa pentru îmbunătățirea sistemului de aducere a avioanelor la sol.

„Suntem destul de aproape de modificare a parametrilor ILS-ului, a acelei instalații de aducere la sol a avioanelor pe timp de ceață. Deja prin demolarea din aeroport a turnului de control vechi și coborârea antenei de acolo distanța la care se poate accepta aterizarea scade de la 450 de metri vizibilitate la 300 de metri, ceea ce e un prim câștig. Dar cei de la Romatsa ne-au promis că ne vor ajuta pentru că am cerut insistent. Vine perioada de toamnă, de ceață, și vrem să aducem dispozitive care să ridice clasa ILS-ului de la Aeroportul Suceava pentru a nu mai avea atâtea aterizări la Iași sau în altă parte când este ceață”, a spus Gheorghe Flutur.

De precizat că în momentul de față Aeroportul Suceava dispune de un sistem ILS de categorie II, sistem identic cu cele existente pe aeroporturile din Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Craiova sau Constanța. Echipamente mai performante de tip ILS cat. III se regăsesc pe aeroporturile din Otopeni și Timișoara, însă și acestea au anumite limite de vizibilitate la aterizarea avioanelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță că Aeroportul Suceava va avea un sistem mai performant pentru aducerea avioanelor la sol pe timp de ceață.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur anunță că Aeroportul Suceava va avea un sistem mai performant pentru aducerea avioanelor la sol pe timp de ceață3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei