Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 151 (8375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul bolnavilor de cancer din județ a crescut semnificativ ca urmare a neprezentării populației la medic în perioada pandemiei de Covid

Vineri, 30 Iunie 2023 (16:07:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul bolnavilor de cancer din județul Suceava a crescut semnificativ în cursul anului trecut ca urmare a neprezentării populației la medic în perioada pandemiei de Covid-19. Cel puțin așa reiese dintr-un raport al Direcției de Sănătate Publică Suceava cu privire la starea populației din județ în cursul anului trecut, raport prezentat în ședința de vineri a Colegiului Prefectural. Potrivit DSP Suceava, în perioada pandemiei de Covid-19, prin neprezentarea la medic sau prin prezentarea târzie, numărul cazurilor noi de cancer a crescut anul trecut, comparativ cu 2021.

Astfel, în anul 2022 s-au înregistrat 2.652 de cazuri noi de cancer, cu 1.012 mai multe decât în 2021. De precizat că în 2022, în județul Suceava s-a înregistrat cel mai mare număr de bolnavi noi de cancer din ultimii 22 de ani. DSP Suceava mai arată că tot în contextul pandemiei de coronavirus, prin neprezentarea la medic sau prin prezentarea târzie, în anul 2020 s-a înregistrat cea mai mică incidență de cazuri din ultimii 20 de ani, de 166,21 cazuri la 100.000 de locuitori, iar în 2022 a fost cea mai mare incidență, de 347,76 cazuri la 100.000 de locuitori.

Comparativ cu anul 2021, la toate tipurile de cancer s-a înregistrat un număr mai mare de cazuri noi. Cele mai multe sunt la cancerul colorectal, anul trecut fiind cu 128 de cazuri mai multe decât în 2021, apoi la cancerul de prostată, cu 95 de cazuri în plus, și la cancerul bronhopulmonar, cu 78 de cazuri mai mult. În raportul celor de la DSP Suceava se mai precizează că anul trecut, cele mai multe cazuri noi la femei au fost de cancer de sân, 204 îmbolnăviri, în timp ce la bărbați cele mai multe cazuri au fost de cancer de prostată, cu 233 de cazuri, urmat de cancerul bronhopulmonar, cu 205 îmbolnăviri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul bolnavilor de cancer din județ a crescut semnificativ ca urmare a neprezentării populației la medic în perioada pandemiei de Covid.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul bolnavilor de cancer din județ a crescut semnificativ ca urmare a neprezentării populației la medic în perioada pandemiei de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei