Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 151 (8375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Activitățile educative, ateliere și excursii, în cadrul școlii de vară a Grădiniței Obcini

Vineri, 30 Iunie 2023 (13:52:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 26 – 30 iunie, preșcolari din cadrul Grădiniței cu Program Normal Obcini au luat parte la o serie de activități educative, întâlniri, ateliere creative, excursii, toate reunite sub titlul generic de Școala de vară „Vrei să înveți lucruri noi”.

Au fost cinci zile pline de distracție, de surprize, de activități interactive, menite să le cultive celor mici competențe și abilități noi, să contribuie la dezvoltarea armonioasă a acestora.

Potrivit directoarei unității, Maria Todereanu, ”Grădinița cu Program Normal Obcini, în parteneriat cu Școala Gimnazială Mitoc, au desfășurat acest proiect, o școală de vară care a avut ecouri pozitive atât în rândul micuților, cât și în rândul părinților. Este a patra ediție consecutivă, aceasta beneficiind de o serie de parteneri precum Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Liceul cu Program Sportiv, CJRAE Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean și asociațiile <O viață altfel> și <Creative>”.

Maria Todereanu a mai menționat că din cadrul grădiniței din Obcini au participat 40 de preșcolari, aceștia fiind implicați în activități în aer liber, activități sportive, ateliere foto, ateliere de creație, au vizitat Cetatea de Scaun, o televiziune locală, experimentând situații noi, majoritatea desfășurate în cadru nonformal.

„A fost o bucurie pentru copii, sunt activități altfel, un prilej de a se cunoaște, de a se împrieteni. Au lucrat unii cu alții, au format echipe și le-a făcut plăcere”, a mai specificat aceasta.

 

·       Educație rutieră, în ultima zi a școlii de vară

 

Festivitatea de final a proiectului s-a desfășurat în parcul Tătărași și a beneficiat de prezența colaboratorilor, a părinților și a edilului municipiului, Ion Lungu.

Cadrele didactice au pregătit pentru ultima zi a școlii de vară activități de educație rutieră, de prevenire, preșcolarii fiind răsplătiți cu diplome și cadouri.

Parteneri din cadrul IPJ Suceava le-au prezentat micuților reguli de conduită pentru pietoni, le-au arătat dotările autospecialei instituției și i-au antrenat pe aceștia în activități interactive, instructive, jocuri antrenante și distractive.

 

Primarul Ion Lungu a felicitat inițiativa reprezentanților grădiniței, apreciind implicarea copiilor în astfel de proiecte, asigurându-i pe organizatori de sprijinul său.

La rândul său, Tatiana Vîntur, inspector școlar de educație permanentă, a menționat că „Vrei să înveți lucruri noi” este prima școală de vară organizată în județ, deschizând o serie de peste 50 de astfel de școli de vară care se vor desfășura în Suceava, cu tematici variate: educație pentru timp liber, abilități de viață, științifice, culturale, artistice, educație remedială, activități outdoor.

Organizatorii au fost apreciați și de inspectorul școlar de arte, Loredana Ceică, aceasta menționând că a colaborat cu participanții, la fel ca și anul trecut, în cadrul unor ateliere creative, artistice, foarte apreciate în rândul micuților.

Și-au adus contribuția la succesul ediției din acest an a școlii de vară și agent-șef Roxana Rebenciuc și comisar-șef Mărioara Niga, din cadrul IPJ Suceava, precum și inspector de specialitate Laura Stadler, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitățile educative, ateliere și excursii, în cadrul școlii de vară a Grădiniței Obcini.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitățile educative, ateliere și excursii, în cadrul școlii de vară a Grădiniței Obcini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei