Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 151 (8375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ierarhie

Care sunt școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune medii la evaluarea națională 2023

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 6.200 de elevi din județ au susținut în această lună evaluarea națională, trei sferturi dintre aceștia obținând medii de promovare la examenul de final de clasa a VIII-a.

În municipiul Suceava, 17 unități de învățământ private și de stat, școli gimnaziale și licee care includ ciclul gimnazial,au organizat examenul de evaluare națională.

Într-o ierarhie realizată în funcție de media aritmetică a tuturor notelor de la evaluarea națională, colegiile naționale „Ștefan cel Mare” și „Petru Rareș” se mențin în fruntea clasamentului.

Cumva firesc, având în vedere că cele două instituții își aleg elevii de gimnaziu, selectându-i printr-un examen de „admitere” în clasa a V-a. Elevii care se înscriu în clasa a V-a la cele două colegii trebuie să treacă de o testare și să demonstreze cunoștințe temeinice de matematică, română și limbă străină.

 

Patru școli cu media notelor peste 8

După colegiile naționale„Ștefan cel Mare” (media – 9,46) și „Petru Rareș” (media 9,33), Top 3 este completat de Școala Gimnazială Nr. 3.

143 elevi de clasa a VIII-a au susținut evaluarea la Școala nr. 3, 8,1 fiind media tuturor notelor obținute de aceștia.

Școala Gimnazială Nr. 4 este pe poziția a IV-a, cei 93 de elevi având o medie a notelor de la evaluarea națională de 8,07.

Top 5 este completat de o școală particulară, și anume Liceul Filadelfia, unde au susținut evaluarea 61 de elevi și unde media notelor este de 7,96.

Urmează în ierarhie Școala Gimnazială „Ion Creangă” – 7,87, Școala ”Miron Costin” – 7,81, Școala „Natanael” – 7,77, Școala nr. 1 – 7,77, Școala nr. 10 – 7,69.

Clasamentul integral poate fi consultat în tabelul alăturat.

 

Minusurile clasamentului

De remarcat este faptul că diferențele dintre numărul absolvenților la școlile din municipiu sunt destul de însemnate.

De exemplu, la Colegiul „Ștefan cel Mare”, lider în top, figurează 34 de elevi de clasa a VIII-a, în vreme ce la Școala „Miron Costin” din Burdujeni sunt 170.

Prin urmare, un clasament care include școlile de cartier, cu clase numeroase, și liceele cu ștaif din oraș, cu elevi puțini, și aceia aleși pe sprânceană, ar putea fi considerat nedrept pentru cea dintâi categorie.

Totodată, topul este realizat înainte de publicarea rezultatelor finale, de rezolvarea contestațiilor, eventualele modificări putând influența ușor ierarhia unităților. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie, la avizierul unităților de învățământ și online, pe site-ul dedicat - evaluare.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune medii la evaluarea națională 2023.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Care sunt școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune medii la evaluarea națională 20234.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei