Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Expoziție și premierea elevilor, la finalul concursului de spiritualitate creștină și artă sacră, la Centrul Școlar Gura Humorului

Marţi, 27 Iunie 2023 (09:03:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului a avut loc o expoziție și premierea elevilor participanți la a XII-a ediție a concursului interjudețean de spiritualitate creștină și artă sacră „Sărbătoarea Învierii - spiritualitate şi tradiţii prin ochi de copil“.

Scopul proiectului este să implice cât mai mulți elevi și cadre didactice, în păstrarea și promovarea valorilor autentice ale culturii și spiritualității noastre românești, prin care ne păstrăm identitatea ca neam.

Concursul s-a desfășurat sub directa îndrumare a inspectorului școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, și a inspectorului școlar pentru educaţie permanentă, prof. Tatiana Vîntur, de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava. Competiția s-a desfășurat pe două secţiuni: artă şi spiritualitate creștină. La nivel interjudețean, a fost organizată de Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului, Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Mitropolitul Dosoftei” Suceava, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Scoala „I. G. Toma” Vama, Școala „Petru Comarnescu” Gura Humorului și SOSW im. Marii Konopnickiej  Złota, Polonia.

La vernisajul expoziţiei – concurs, care a avut loc laCentrul Școlar „Sf. Andrei”Gura Humorului,au participat cadrele didactice coordonatoare și directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei”,prof. Călinescu Petru Marian. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a fost prezentă prof. Daniela-Luminița Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie, care a punctat „necesitatea și importanța desfășurării unor astfel de evenimente, care au drept scop încurajarea elevilor în   descoperirea, cunoașterea și transmiterea mai departe a frumuseții acestor obiceiuri și meșteșuguri tradiționale, ce ne caracterizează ca neam și spiritualitate”.

La etapa directă a concursului au participat 100 de elevi din  instituții școlare din județ, precum și lucrări ale elevilor de laSOSW im. Marii Konopnickiej  Złota, Polonia.  Printre participanții la concurs s-au aflat și elevii cu TSA (autism) de la CSEI ,,Sf. Andrei” Gura Humorului, care au realizat lucrări deosebite din punct de vedere artistic și terapeutic. „Desenul este o unealtă de comunicare cu persoana cu autism, o modalitate de exprimare spontana și autentică.  La etapa online s-au inscris peste 200 de elevi, din peste 25 de județe ale țării”, ne-a spus coordonatoarea proiectului, prof. Livia-Teodora Tebrean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție și premierea elevilor, la finalul concursului de spiritualitate creștină și artă sacră, la Centrul Școlar Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziție și premierea elevilor, la finalul concursului de spiritualitate creștină și artă sacră, la Centrul Școlar Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei