Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJ Suceava propune majorarea taxei de parcare la aeroport și introducerea unor abonamente pentru firme

Marţi, 27 Iunie 2023 (15:43:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a publicat spre dezbatere un proiect de hotărâre prin care se propune modificarea taxelor de parcare la Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Proiectul mai prevede și introducerea unor abonamente lunare pentru societățile comerciale care utilizează parcările aeroportului. În referatul de aprobare al proiectului, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că propunerea de modificare a taxelor de parcare pentru anul 2023 s-a făcut la solicitarea Aeroportului „Ștefan cel Mare”.

Astfel, în solicitare se precizează că această majorare a fost propusă luându-se în considerare creșterea traficului de pasageri datorită deschiderii unei baze operaționale a companiei Wizz Air și creșterea numărului de zboruri către noi destinații. „Taxa percepută pentru parcare a devenit o sursă importantă de venituri cu efect pozitiv în veniturile totale ale aeroportului, iar gradul de ocupare al parcării este tot mai mare, motiv pentru care se impune majorarea nivelului taxelor de parcare. Încasarea unor venituri mai mari va contribui la asigurarea fondurilor necesare pentru începerea celei de-a doua etape de extindere a parcării aeroportului”, a precizat Gheorghe Flutur.

Potrivit proiectului de hotărâre taxele de parcare pentru prima și a doua oră s-ar menține la același nivel de 5 lei, iar pentru intervalul ce depășește a doua oră, taxa se majorează de la 1 leu la 2 lei, pentru fiecare oră. De asemenea, tariful pentru pierderea tichetului se majorează de la 300 la 400 de lei. În același timp, având în vedere extinderea parcării destinate mașinilor pasagerilor, care a ajuns la 240 de locuri, precum și constrângerile de spațiu din perimetrul aeroportuar, unde nu există spații de parcare amenajate sau nu se pot amenaja asemenea spații, pentru a putea veni în sprijinul partenerilor cu care aeroportul are încheiate contracte, se propune aprobarea unui abonament lunar destinat accesului individual pentru firmele partenere. Astfel, pentru societățile comerciale în cadrul regiei se propune un abonament lunar de 100 de lei/nr. de înmatriculare, în timp ce pentru societățile care închiriază mașini, titulare de contract, abonamentul lunar este de 350 lei/permis acces parcare. Pentru firmele care închiriază mașini și nu sunt titulare de contract, abonamentul lunar propus este de 700 lei/permis acces parcare. Șoferii vor putea utiliza abonamentul conform specificațiilor din factură, respectiv zona parcării 3, perioada, seria sau numărul permisului de acces în parcare. Abonamentul se va plăti în avans, până în ultima zi a lunii în curs, pentru luna următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava propune majorarea taxei de parcare la aeroport și introducerea unor abonamente pentru firme.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava propune majorarea taxei de parcare la aeroport și introducerea unor abonamente pentru firme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei