Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Rădăuțeanul Ciprian Olinici a preluat oficial funcția de Secretar de Stat pentru Culte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul postului Trinitas TV, rădăuțeanul Ciprian Olinici, a fost numit de premierul României, Marcel Ciolacu, în funcția de Secretar de Stat pentru Culte. Numirea în funcție are loc la aproape un an de la demisia fostului secretar Victor Opaschi, acesta ieșind la pensie, în această perioadă postul fiind ocupat cu titlu interimar. 

Noul Secretar de Stat pentru Culte are 40 de ani și este licențiat în teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dar și în psihologie, la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București. Ciprian Olinici are o diplomă de master în Teologie Practică şi Pastoral-Misionară la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar în 2019 devine doctor în teologie al aceleiași universități. Olinici și-a început cariera ca jurnalist în anul 2004, la Radio Trinitas Iaşi, iar în anul 2005 a preluat funcția de director general al televiziunii Trinitas TV. Ciprian Olinici a fost susținut pentru preluarea funcție de Secretar de Stat pentru Culte atât de PNL, cât și de PSD, el având și susținerea principalelor culte din România.

După numirea în funcție, Olinici a declarat că „sunt profund recunoscător celor ce mi-au arătat încredere și m-au încurajat să îmi asum onoranta responsabilitate de a conduce singura instituție a Guvernului României care susține esențiala relație socială dintre stat și cultele religioase. Sprijinirea vocației sociale a cultelor, lupta împotriva discriminării pe criterii religioase, a antisemitismului, islamofobiei și anticreștinismului, precum și a oricărei forme de derapaj extremist alimentat religios, promovarea libertății religioase ca dimensiune fundamentală a parteneriatului dintre stat și societatea civilă inclusă în cultele religioase, reprezintă direcții pe care îmi propun să le urmez, alături de echipa SSC, în cadrul unui dialog permanent între Statul Român și cultele din România”.

El a adăugat că îl bucură faptul că în România există o armonie consolidată între diversele religii și confesiuni. „Îmi propun să păstrez această armonie și să o cultiv, inițiind la nivelul Secretariatului de Stat pentru Culte o platformă de dialog interreligios și interconfesional. Îmi doresc și mă voi strădui să duc mai departe și să înnoiesc activitatea unei instituții venerabile, cu o istorie de peste 160 de ani, care are menirea să sprijine viața religioasă din România, să asigure o bună transparență decizională și financiară, să protejeze și să promoveze un bogat patrimoniu religios, să informeze corect publicul cu privire la datele generale ale vieții religioase din România, să sprijine proiectele cultelor din comunitățile românești din diaspora și să explice rolul pluralismului religios în edificarea identității și conștiinței naționale și europene”, a mai transmis Ciprian Olinici. El a dat asigurări că își asumă această responsabilitate de secretar de stat pentru culte într-o cheie democratică, prin cultivarea dialogului continuu și a libertății religioase și a unui efort susținut de cunoaștere a nevoilor și specificului fiecărui cult religios din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuțeanul Ciprian Olinici a preluat oficial funcția de Secretar de Stat pentru Culte.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Rădăuțeanul Ciprian Olinici a preluat oficial funcția de Secretar de Stat pentru Culte3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei