Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere mecanisme de cofinanțare pentru proiectele finanțate în exercițiul 2021-2027

Marţi, 27 Iunie 2023 (16:15:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, căruia îi solicită mecanisme de cofinanțare pentru proiectele finanțate din următorul cadru financiar multianual 2021-2027.

”Există toate premisele ca anul 2023 să reprezinte anul cu cea mai mare valoare a rambursărilor efectuate de Comisia Europeană în contul proiectelor de investiții derulate de România prin intermediul fondurilor de coeziune și prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, după finalizarea celei mai însemnate părți a procedurilor naționale, există toate motivele de optimism pentru demararea proiectelor care vor fi finanțate din fondurile nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2021-2027. Nu pot să ascund deosebita satisfacție legată de faptul că Programul Regional Nord-Est 2021-2027 beneficiază de o alocare semnificativă, de peste 1,75 miliarde euro. În același timp, raportat la acest volum de finanțare, în forma adoptată de Comisia Europeană, Programul Regional Nord-Est 2021-2027 prevede o cofinanțare națională necesară de peste 82,8 milioane de euro”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean mai spune că experiențele anterioare în care imposibilitatea asigurării cotelor de cofinanțare națională a pus în pericol implementarea unor proiecte de investiții de anvergură și luând în considerare că obiectivul este de a utiliza în integralitate fondurile nerambursabile disponibile, ar trebui găsite soluții.

Ioan Balan l-a întrebat pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene dacă a elaborat sau are în vedere să propună în perioada imediat următoare un mecanism rapid și nebirocratic pentru asigurarea cotelor de cofinanțare pentru fondurile de coeziune aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.

”Dat fiind faptul că majoritatea autorităților administrației publice locale din Regiunea de Nord-Est nu dispun, din venituri proprii, de resurse financiare pentru cofinanțare, vă rog să precizați ce soluții anticipați în această situație, pentru a maximiza șansa primăriilor din această regiune de dezvoltare să implementeze proiecte de investiții”, mai este un alt aspect pe care Ioan Balan îl dorește clarificat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere mecanisme de cofinanțare pentru proiectele finanțate în exercițiul 2021-2027.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere mecanisme de cofinanțare pentru proiectele finanțate în exercițiul 2021-20270.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei