Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 128 (8352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Campanie umanitară

O familie din Bălăceana și-a pierdut toată agoniseala într-un incendiu. Are mare nevoie de ajutor!

Sâmbătă, 3 Iunie 2023 (16:07:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din Bălăceana și-a pierdut toată agoniseala într-un puternic incendiu izbucnit la sfârșitul lunii trecute. Are mare nevoie de ajutor! Părintele Alexandru Lungu, preot slujitor la Parohia Așezământul de bătrâni „Sfântul Apostol Andrei” Fălticeni, nu a rămas indiferent la drama acestor oameni și a lansat recent o campanie umanitară pentru sprijinirea familiei Cătălina și Florin Floria, alături de cele două minuni din viața lor: Iustina, în vârstă de 5 ani, și Nectarie, în vârstă de 11 luni.

„Ei trăiesc și o vor lua de la capăt, pentru că nu ce arde și se poate repara contează, ci viața omului care este mai presus de ziduri și anexe, bani și materiale. Pe 30 mai 2023 ardea agoniseala acestei familii. Casa a fost construită în 2015, dar familia Floria s-a mutat în ea în anul 2017, după ce tinerii s-au cununat. Locuiau la parterul casei, deoarece atât au reușit să mobileze și să utileze până în prezent. Capul familiei, Florin, abia plecase în Germania la muncă, pentru a finaliza tot ce era necesar în casă. El este singurul care aduce un venit familiei. Se bănuiește că de la un scurt circuit s-a produs incendiul, luând mai întâi foc șura în care aveau căprițe, iepurași și câteva găini”, a povestit pr. Alexandru Lungu.  

De la părintele Lungu am aflat că în momentul în care a izbucnit focul, mama Cătălina se afla, împreună cu cei doi copilași, la locuința unei rude. Lângă casa tinerilor care a luat foc se afla și o anexă, unde se aflau părinții lui Florin. Ei au fost evacuați de un alt fiu de-al lor. Familia Floria are nevoie de ajutor! Copilașii au nevoie de un acoperiș, au nevoie să crească în siguranță alături de părinții lor! Nu ezitați să-i ajutați! Cu cât suntem noi mai mulți, cu atât vor avea ei mai curând o căsuță și își vor continua viața în condiții normale.

Vorbele părintelui Alexandru Lungu stau temelie la acest demers: „De ce i-am ajuta, dacă nu îi cunoaștem? Simplu. Azi încercarea i-a lovit pe ei, mâine putem fi noi. Cu siguranță, încercările nu te aleg în funcție de statut, vârstă, ani și fiecare dintre noi și-ar dori într-un moment de cumpănă să aibă alături suflete pline de dărnicie. Eu cred că vor reuși și se vor ridica din nou. Alături de noi, muncind cât îi ține puterea, vor face și ei toate eforturile necesare. Dacă dumneavoastră credeți că puteți să îi sprijiniți să construiască din nou ce au pierdut, aveți plata în ceruri. Vă mulțumesc în numele lor”, a mai spus părintele Lungu. Se pot face donații: Floria Cătălina, cont în lei: RO60BTRLRONCRT00N2541002; cont în euro: RO72BTRLEURCRT00N2541001 , Swift BTRLRO22.

 

  • „Dar din dar se face Rai”

Conform datelor furnizate de pompierii suceveni, alarma s-a dat în jurul orei 20.30, iar focul pornit de la șura din gospodăria familiei Floria s-a extins în scurt timp și la acoperișul casei, o locuință nouă ridicată cu multă trudă de tânăra familie care are doi copii mici. La ora la care s-a dat alarma de incendiu acasă erau doar părinții tatălui celor doi copii. Ei au fost alertați de vecini cu privire la faptul că ieșea fum din interiorul șurei. În scurt timp, până la sosirea pompierilor, din șură s-au văzut deja flăcări. 

Pompierii de la Suceava s-au deplasat la locul incendiului cu trei autospeciale cu apă. Focul se manifesta deja la acoperișul casei mari, obiectivul salvatorilor fiind de a-l opri la acest nivel. În urma producerii incendiului au ars în totalitate anexa tip șură, grajdul și a fost afectat acoperișul și mansarda casei. Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită de pompieri este un scurtcircuit la un cablu electric defect. „Familia surorii mele, Cătălina Floria și Florin Floria, a fost greu încercată, după ce un incendiu a mistuit casa construită cu multă trudă în comuna Bălăceana. Știu că foarte mulți dintre voi sunteți de mare ajutor și vă rog din suflet să îi ajutați să își construiască un nou cămin pentru cei doi copilași mici, Iustina și Nectarie. Din puținul și munca voastră, vă rog să ajutați o familie bună. <Dar din dar se face Rai>, este mesajul care circulă pe rețelele de socializare, îndreptat în special spre comunitatea din Bălăceana, dar nu numai. Nu rămâneți indiferenți! Ajutați!

 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie din Bălăceana și-a pierdut toată agoniseala într-un incendiu. Are mare nevoie de ajutor!.
 Vizualizări articol: 2553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O familie din Bălăceana și-a pierdut toată agoniseala într-un incendiu. Are mare nevoie de ajutor!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei