Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 128 (8352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În doar câteva zile, doi copii din Suceava au fost împușcați accidental

Duminică, 4 Iunie 2023 (12:04:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul băiatului în vârstă de 11 ani împușcat accidental de un adolescent în vârstă de 17 ani, în cartierul Ițcani al municipiului Suceava, despre care „Monitorul de Suceava” a relatat în exclusivitate vineri seară, s-a produs la câteva zile după un incident asemănător, produs în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului.

În urmă cu o săptămână, doi frați, unul în vârstă de 3 ani și unul de 7 ani, se aflau în vizită, împreună cu familia, la Poiana Micului. Frații au ajuns la un moment dat în camera centralei termice, unde au dat peste un pistol cu alice, din categoria arme neletale, de tip airsoft. Afară, în curte, manevrat de băiatul mai mare, pistolul s-a descărcat. Fratele mai mic, în vârstă de 3 de ani, a fost lovit în față de alice, care i-au provocat leziuni ce au necesitat intervenție chirurgicală pentru extragere.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic-şef UPU la Spitalului ”Sf. Spiridon“ Iaşi, a declarat că băiețelul a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava la Iași la Spitalul Sfânta Maria, unde a fost evaluat și diagnosticat cu plăgi împușcate, posibil cu alice, cu mai multe zone afectat la nivelul obrazului stâng și suborbital stâng. S-a decis transferul copilului la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde a fost operat.

„Din fericire, plăgile au fost fără afectarea vederii. A fost operat de către echipa de la Chirurgie OMF, s-au extras corpii străini și evoluția post-operatorie a fost una favorabilă. A mers la domiciliu și urmează să revină la control. Sperăm într-o evoluție favorabilă”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu.

• Împușcat cu un pistol cu bile, pe stradă

Cazul băiatului de 11 ani împușcat accidental cu un pistol cu bile, în seara zilei de joi, 1 iunie, pe strada Gării din Ițcani, este mai grav, prin prisma leziunilor.

Copilul a fost internat în Clinica de Oftalmologie de la Spitalul Iași, având o contuzie forte la nivelul ochiului, cu hemoragie în interiorul ochiului. Pacientul are afectată vederea, este sub tratament și monitorizare în Clinica de Oftalmologie.

”Deocamdată prognosticul funcțional, de recăpătare a întregii capacități vizuale la nivelul ochiului afectat, este rezervat. Sperăm însă într-o evoluție favorabilă. Copilul va avea nevoie de tratament atât acum în urgență, cât și mai departe”, a declarat, cu privire la acest caz, doctorul Diana Cimpoieșu.

Din cercetările derulate de polițiști rezultă că un adolescent de 17 ani ar fi manevrat accidental un pistol tip airsoft, iar o bilă de cauciuc l-a lovit în zona ochiului pe băiatul de 11 ani. Incidentul s-a petrecut în fața bisericii din Ițcani, în jurul orei 21.00, când un grup de copii care se jucaseră în parcul gării se întorceau spre case. Arma fusese cumpărată de pe internet, pentru acest tip de armă nefiind nevoie de autorizare. Cel care a sunat la 112 pentru a anunța incidentul a fost chiar adolescentul care a tras cu pistolul.

Băiatul a fost sancționat contravențional în baza legii privind regimul armelor și munițiilor, iar pistolul tip airsoft a fost indisponibilizat în cadrul cercetărilor.

Polițiștii au întocmit și dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Regimul liber al armelor de acest gen, destinate agrementului, în poligoane autorizate, ori pentru activități de tip airsoft, se dovedește un real pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În doar câteva zile, doi copii din Suceava au fost împușcați accidental.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În doar câteva zile, doi copii din Suceava au fost împușcați accidental0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei