Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 4 ani de închisoare pentru un bărbat care s-a erijat în activist de mediu la Moldovița

Duminică, 30 Aprilie 2023 (15:31:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Moldovița, care s-a erijat în ultima perioadă în activist de mediu, a ajuns, vineri după-amiază în Penitenciarul Botoșani, în urma unei condamnări definitive la pedeapsa de 3 ani, 11 luni și 10 zile de închisoare.

Gheorghe Oblezniuc a ajuns într-o astfel de situație după ce a adunat mai multe condamnări, dar mai ales după ce a fost pus sub acuzare pentru o faptă de ”inducere în eroare a organelor judiciare”, în perioada în care se afla în termenul de încercare al unei condamnări cu suspendare pentru infracțiunile de „ultraj”, „tăierea fără drept de arbori” și „furt de arbori”. Chiar și așa, cu noul dosar, Oblezniuc a primit tot o pedeapsă cu suspendare inițial, dar procurori și judecătorii au constatat încălcări ale măsurilor dispuse și în cele din urmă beneficiul suspendării a fost anulat.

S-a ajuns astfel la o pedeapsă deloc măruntă pentru bărbatul contestat de unii, dar considerat de alții un luptător față de mafia lemnului din zonă.  

Cea mai mare parte din pedeapsa lui Oblezniuc este pe o faptă din 5 ianuarie 2018. La acea dată, doi lucrători silvici de la Ocolul din Moldoviţa au mers împreună cu doi poliţişti în pădure pentru că aveau informaţii că mai multe persoane taie ilegal arbori. La faţa locului au fost depistaţi Pavel şi Gheorghe Oblezniuc, precum şi o cantitate de 60 mc de material lemnos tăiat fără drept.

La vederea silvicultorilor, cei doi fraţi au devenit violenţi şi i-au atacat, iar poliţiştii aflaţi mai în spate au observat scena şi pentru a-i potoli pe recalcitranţi au intervenit, trăgând inclusiv un foc de avertisment în aer.

Gheorghe Oblezniuc era deja un client mai vechi al silvicultorilor din Moldoviţa. Pe lângă condamnări pentru furt de animale şi tâlhărie, bărbatul mai avea atunci trei dosare penale pentru furt din pădure, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Oricât de supărați vor fi unii din cei care îi apreciază acțiunile pe linie de activism de mediu, din punct de vedere juridic situația sa este cea amintită pe scurt mai sus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 4 ani de închisoare pentru un bărbat care s-a erijat în activist de mediu la Moldovița.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 4 ani de închisoare pentru un bărbat care s-a erijat în activist de mediu la Moldovița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei