Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 98 (8322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transport mare de bușteni de proveniență ilegală, confiscat după o sesizare a activistului Daniel Bodnar

Duminică, 30 Aprilie 2023 (14:21:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activistul de mediu Daniel Bodnar a sesizat poliția, sâmbătă după-amiază, cu privire la faptul că la o societate de pe raza orașului Vicovu Sus se descarcă material lemnos dintr-un autocamion cu prelată, iar aplicația electronică nu indică faptul că ar exista documente de însoțire a lemnului.

Un echipaj de la Poliția orașului Vicovu de Sus s-a deplasat la locul indicat, la SC Scorpion 2004 SRL, unde a fost găsită autoutilitara MAN din care erau deja descărcați 10 bușteni. A fost identificat și administratorul societății, Gheorghe Moroșan, care nu a avut cum oferi vreo justificare legală pentru transport.    

Polițiștii i-au cerut administratorului să urce înapoi buștenii în autocamion, care a fost condus apoi sub escortă la sediul Ocolului Silvic Putna - Centrul de prelucrare a lemnului Putna.   

În urma inventarierii de către lucrătorii silvici a rezultat că era transportat lemn buștean molid și lemn buștean brad, în total 7,97 mc lemn fără niciun aviz.    

Așadar, un transport 100% ilegal, făcut probabil pe o distanță scurtă.

Pe lângă lemnul în valoare de aproape 4.000 de lei, polițiștii au mai aplicat încă o amendă de 4.000 de lei, în baza Legii 171/2010, privind acte de comerț ilicit cu lemn.

Fiind vorba de o cantitate sub 10 mc lemn, administratorul a scăpat relativ ușor, în sensul că nu i-a fost confiscat autocamionul.

Daniel Bodnar spune că are informații certe că în acest transport ilegal este implicat și pădurarul de canton aparținând de Ocolul Silvic Falcău.

Propunerea legată de reducerea pragului pentru confiscarea mijlocului de transport în cazul celor care transportă lemn de proveniență ilegală pare tot mai aproape de a fi aprobată. Este vorba de reducerea pragului de la 10 la 5 mc.  

”Reducerea pragului la 5 metri cubi înseamnă un lucru extraordinar de important pentru pădure și pentru viitorul nostru. Legea mai trebuie să fie votată de către deputați!”, a transmis Daniel Bodnar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport mare de bușteni de proveniență ilegală, confiscat după o sesizare a activistului Daniel Bodnar.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport mare de bușteni de proveniență ilegală, confiscat după o sesizare a activistului Daniel Bodnar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei