Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 56 (8280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poligonul de pregătire a pompierilor militari și heliportul de la Siret s-au finalizat. Inaugurarea va fi săptămâna viitoare

Joi, 9 Martie 2023 (15:22:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul poligon de pregătire a pompierilor militari de la Siret a fost finalizat, în aceste zile efectuându-se recepția lucrărilor, iar la începutul săptămânii viitoare va avea loc inaugurarea oficială, în prezența unor oficialități de la București.

Proiectul ,,Îmbunătățirea nivelului de siguranță și securitate în zona transfrontalieră prin îmbunătățirea acțiunilor comune de instruire și cooperare în domeniul gestionării situațiilor de urgență”, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România Ucraina 2014 – 2020, este implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în calitate de lider, împreună cu Inspectoratul General de Aviație al MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în parteneriat cu omologii pompieri din Ucraina, respectiv Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Cernăuți și Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Ivano-Frankivsk.

Proiectul de la Siret are o valoare de 4,8 milioane de euro și a inclus amenajarea unui poligon de pregătire instruire şi antrenament în comun a personalului de intervenţie în situații de urgență, la care se adaugă un heliport, amenajarea de construcţii modulare, săli de curs, birouri şi spaţii de cazare permanente pentru 30 de cursanți, precum şi construcţii specifice de pregătire, inclusiv terenuri de sport.

La Siret funcţionează deja o bază de pregătire a pompierilor, dotată cu un laborator pentru exerciţii practice de stingere a incendiilor, un poligon de antrenament, un iaz pentru exerciţii la intervenţia cu barca pneumatică, un turn de instrucţie, o sală de sport şi un labirint în care se simulează salvarea victimelor prinse în locuri greu accesibile, fiind singurul de acest tip din țară şi unul dintre cele 12 din lume. Datorită dotărilor pe care le au la dispoziţie, specialiștii de la ISU Suceava organizează cursuri pentru pompieri din toată ţara, dar şi pentru colegi din ţări UE sau non-UE.

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a subliniat sprijinul acordat de administrația locală pentru implementarea proiectului de amenajare a poligonului de pregătire pentru pompieri, prin punerea la dispoziție, fără plată, a peste două hectare pentru construirea poligonului de pregătire. De asemenea, primăria a alocat 450.000 de lei de la bugetul local pentru o investiție în rețeaua de canalizare pluvială, pentru colectarea apelor pluviale de pe strada Sucevei și din zona Fundației Umanitare ”O Nouă Viață”. Inițial, apa de ploaie se scurgea printr-un canal deschis care traversa terenul ocupat de poligon. O altă sumă, de 78.000 de lei, a fost investită de Primăria Siret pentru transferarea liniilor electrice din suprateran în subteran, în dreptul heliportului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poligonul de pregătire a pompierilor militari și heliportul de la Siret s-au finalizat. Inaugurarea va fi săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poligonul de pregătire a pompierilor militari și heliportul de la Siret s-au finalizat. Inaugurarea va fi săptămâna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei