Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 54 (8278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Natura Urbană” prin ochii studenților îndrumați în arta fotografică la USV

Marţi, 7 Martie 2023 (09:49:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O inedită expoziție de fotografie intitulată ”Natură Urbană” va fi vernisată astăzi, începând cu ora 16.00, în Corpul A al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Ea reprezintă rezultatul unui semestru de activitate al studenților care au participat la Cursul de fotografie coordonat de Ema Motrescu în cadrul Casei de Cultură a Studenților din Suceava.

Tema expoziției, ”Natura urbană”, este un răspuns vizual cât se poate de practic la întrebarea:Poate exista o simbioză între natură și urban? ”Lucrările prezentate în expoziție vorbesc astfel despre colaborare, relații, tineri și bătrâni, plante și animale, care conviețuiesc într-un areal comun. De aici se despart diverse dialoguri și introspecții, care pot fi cel mai bine reprezentate prin imagini.Fotografiile reflectă necesitatea omului de a se apropia și de a aduce natura cât mai aproape de sine. Viața vegetativă și animală pulsează la unison cu activitățile de zi cu zi ale ființei umane. Coexistența naturii și a urbanului amplifică frumusețea ambelor medii, creând o direcție aparte de explorare artistică.”, ne-au relatat organizatorii expoziției.

De aceea, ei vă invită să:”Ascultați...priviți...fiți prezenți! Lăsați efectul simbiozei să acționeze. Acordați atenție stimulilor externi și observați ce schimbare se petrece în voi. Nu neglijați micile reacții, pentru că într-un fel sau altul se vor face cunoscute. Ne trăim propriile vieți, iar în paralel contribuim la experiențele și percepțiile celor din jur. Astfel, suntem exact ceea ce e necesar să fim pentru a echilibra balanța universului. Învățând unul de la altul, despre rău și bine, aflăm că aceeași lume e pentru unii alb-negru, iar pentru alții atât de vie.”

Tehnica de prezentare în cadrul expoziției se numește diptic, adică două fotografii care prin alăturare sugerează un nou înțeles, generează o poveste. Este o metodă relevantă pentru a surprinde granițele, spațiul, complexitatea limbajului, conexiunile și ceea ce este între ele. Studenții care expunîn cadrul evenimentului deschis publicului până pe 18 martie sunt CudalbVictor,Mandici Adina,Majoran Iuliana, Nedelcu Aurica,Pîțu David și Rufa Marius, care vă așteaptă astăzi începând cu ora 16.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Natura Urbană” prin ochii studenților îndrumați în arta fotografică la USV.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Natura Urbană” prin ochii studenților îndrumați în arta fotografică la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei