Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 54 (8278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Autorizare

Iulius Mall Suceava demarează o mega-investiție prin care va deveni cel mai mare centru comercial din nordul țării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare complex comercial din Suceava, Iulius Mall, se pregătește să devină cel mai mare din nordul țării, prin extinderea spațiilor comerciale, amenajărilor exterioare, dar și prin amenajarea unei parcări supraterane multietajate, până la sensul giratoriu pe care l-a amenajat la principala arteră de circulație a municipiului reședință de județ.

Documentația privind lucrările propuse a fi executate pe terenul proprietate privată în suprafață de 176.232 mp este depusă la Primăria Suceava și se află în dezbatere publică, următoarea etapă fiind supunerea spre aprobare în Consiliul Local Suceava.

Documentația depusă pentru elaborarea planului urbanistic zonal vizează „construire ansamblu cu funcțiuni mixte: comercial, servicii, alimentație publică, parcări, accese, amenajări exterioare, sistematizare verticală, parcare supraterană multietajată, refuncționalizare clădiri existente”.

Conform planurilor, extinderea centrului comercial se va face pe întreaga suprafață existentă între clădirile actuale și până aproape de sensul giratoriu dintre Iulius Mall și Bazar, iar din dreptul parcării LIDL se va merge în jos, înspre Burdujeni, cu parcuri, clădiri și spații de parcare până în spate la AMBRO.

În același timp, extinderea vizează reamenajarea spațiilor dinspre râul Suceava, inclusiv strada Energeticianului, care este trecută în documentație la disfuncționalități, din cauza tranzitării sale de către vehicule care nu au nici o treabă cu activitatea mallului, fiind afectat traficul rutier generat de activitățile sale.

Proiectul propus spre aprobare municipalității sucevene este mai amplu decât cel anunțat anul trecut de către compania Iulius, care a spus atunci că va crește investiția de la Suceava cu 40 de milioane de euro, ajungând la un total de 110 milioane de euro.

 

Parcare supraterană tip bloc turn, cu aproape 700 de locuri

Din planurile prezentate, care includ amenajarea unei parcări supraterane multietajate, parter plus opt etaje, cu câte 75 de spații de parcare pe nivel în zona din spate a mallului, adică 675 de locuri în total, dar și alte lucrări nou introduse, investiția se anunță a fi mult mai mare decât se preconiza.

În total, numărul locurilor de parcare puse la dispoziția clienților va fi de 2.350, iar accesul va fi facilitat prin lucrări de remodelare urbană, prin modernizarea intrărilor, a zonelor de acces pietonal și a conexiunilor rutiere. De altfel, în plan sunt prinse trei sensuri giratorii doar pe teritoriul mallului, pe lângă cel de pe Calea Unirii.

Zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 mp, pentru evenimente în aer liber

În planurile prezentate inițial, complexul comercial Iulius Mall Suceava urma să aibă cea mai mare suprafață de retail din nordul țării, de peste 65.000 mp, după extinderea cu încă 14.000 mp.

Extinderea va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaționale, aduse în premieră în regiune, locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde și servicii medicale, într-un spațiu individual.

Noua dezvoltare va integra și o zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 mp, care va aduce o infuzie de natură și un spațiu pentru evenimente în aer liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iulius Mall Suceava demarează o mega-investiție prin care va deveni cel mai mare centru comercial din nordul țării.
 Vizualizări articol: 4481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Iulius Mall Suceava demarează o mega-investiție prin care va deveni cel mai mare centru comercial din nordul țării3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei