Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 18 (8242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicatul Medicilor din Spitalul de Urgență Suceava afirmă că șefa secției Oncologie nu a condiționat actul medical de primirea unor foloase

Marţi, 24 Ianuarie 2023 (11:52:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Medicilor Suceava a postat pe pagina oficială de facebook un comunicat de presă în care afirmă că șefa secției Oncologie din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile în data de 20 ianuarie a.c. sub acuzația de luare de mită, nu a condiționat actul medical. Redăm integral textul comunicatului:

„Cap V, Secțiuna A, Art 74, teza a 2-a din codul deontologic, nu poate fi mai presus decât ceea ce cu toții iubim: DREPTATEA!

Am citit cu toții ceea ce a apărut în spațiul public. În calitate de președinte de sindicat al medicilor din Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, după discuțiile avute cu colegii noștri medici, în nume colectiv blamăm condiționarea actului medical și solicităm tragerea la răspundere a oricărui confrate în condiția în care va fi găsit vinovat pentru această faptă!

În legătură cu subiectul generat de activitatea colegei noastre Anca Dumitrovici Ababneh, în urma discuțiilor purtate cu avocatul sindicatului nostru, domnul Avocat - Traian Andronachi, care a analizat referatul organului de urmărire penală, se reliefează fără putință de tăgadă că, în niciuna din cele 64 de <acte materiale>, colega noastră nu a condiționat desfășurarea activității medicale de primirea unor foloase!  Acest aspect este clar specificat în documentele oficiale cu care a fost sesizată instanța prin referat.

În continuare precizam că, în susținerea punctului de vedere al Ministrului Sănătății, respectiv al președintelui Colegiului Medicilor din România, că  niciodată nu vom tolera condiționarea actului medical. Raportat însă la datele apărute și exploatate în spațiul media, conform punctului de vedere juridic al avocatului nostru, <datele concrete ale speței nu conturează infracțiunea de《luare de mită》în niciunul din cele 64 de acte materiale> cu care a fost sesizată instanța. Este evident că ne dorim cu toții o Românie corectă și dreaptă. Exact în spiritul dreptății și al corectitudinii așteptăm soluția judecătorilor înainte de a <arunca cu piatra>.

La fel ca dumneavoastră, avem încredere în justiție. Această afirmație o susținem toți medicii sindicatului nostru, după minim 23 de ani de școală (12 clase, 6 de facultate, 5 de rezidențiat) și la 32 de ani de la revoluție. Justiția  e singura și ultima instituție în care și noi, la fel ca dumneavoastră, ne punem nădejdea. Să fie dreptate! Fiat justiția pereat mundi, Fiat justiția ruat caelum!”. Comunicatul este semnat de președintele Sindicatului Medicilor din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medic Andrei Cristof.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Medicilor din Spitalul de Urgență Suceava afirmă că șefa secției Oncologie nu a condiționat actul medical de primirea unor foloase.
 Vizualizări articol: 3747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sindicatul Medicilor din Spitalul de Urgență Suceava afirmă că șefa secției Oncologie nu a condiționat actul medical de primirea unor foloase3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei