Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 18 (8242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filiala Salvați Copiii Suceava, transformată în „Punct de lucru” al organizației naționale

Marţi, 24 Ianuarie 2023 (13:09:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Salvați Copiii Suceava a devenit „Punct de lucru” al organizației naționale. Decizia de dizolvare a structurilor existente ale Filialei Salvați Copiii Suceava a fost semnată de președintele Organizației Salvați Copiii, Mihai Gafencu, care printr-o informare publică anunță că „Adunarea Generală a Organizației Salvați Copiii a decis, în 16 ianuarie 2023, reorganizarea Filialei Suceava, prin dizolvarea structurilor sale existente și înființarea unui punct de lucru sub coordonarea directă a Secretariatului General Salvați Copiii. Astfel, reprezentarea programelor și activităților care vor continua să se deruleze în viitor va fi asigurată de persoane împuternicite de Secretariatul General”.

Mihai Gafencu a mai spus că în contextul actual dificil la nivel european ori național și al urgenței optimizării programelor destinate copiilor (inclusiv copiilor ucraineni și familiile lor), „Salvați Copiii și-a asumat intervenții deosebit de complexe ce nu pot fi realizate decât cu respectarea unor principii și reguli etice și profesionale de conduită, precum responsabilitatea pentru utilizarea eficientă a resurselor, integritatea în relațiile interumane și prioritizarea aspectelor care îi privesc pe copii. Din acest motiv, am considerat că este necesară reorganizarea activităților din județul Suceava și conformarea acestora la exigențele de performanță și comportament etic ale perioadei actuale”.

Fostul director al Filialei Salvați Copiii Suceava, Mircea Petriuc, a postat un mesaj online din care rezultă că „dizolvarea filialei presupune desființarea ONG-ului legal constituit, Filiala Suceava a Organizației Salvați Copiii, și distribuirea patrimoniului acestuia prin transferul fondurilor și bunurilor către un alt ONG cu același obiect de activitate. Cum se va realiza acest lucru atât timp cât conducerea actuală este interimară, neavând un reprezentant legal care să facă toate aceste demersuri? Din punct de vedere legal, până la dizolvarea efectivă, trebuie să fie convocată AGA, iar membrii ei trebuie să hotărască desființarea ONG-ului, împuternicind o nouă conducere care să ducă la îndeplinire acest lucru. Aceasta este singura soluție, și din nefericire acest lucru nu poate fi hotărât de nimeni altcineva, cu atât mai mult de un alt ONG, chiar dacă acesta se numește Salvați Copiii România”.

Actuala echipă Salvați Copiii Suceava a menționat că activitatea Salvați Copiii în județul Suceava va continua, „oferind copiilor aceleași șanse de a li se respecta drepturile și de a beneficia de programele și proiectele organizației. Mulțumim tuturor partenerilor și prietenilor și sperăm ca relațiile de colaborare să nu fie afectate de structurile organizatorice și să continuăm împreună să ne dedicăm visului comun de a face o viață mai bună pentru copii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filiala Salvați Copiii Suceava, transformată în „Punct de lucru” al organizației naționale.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filiala Salvați Copiii Suceava, transformată în „Punct de lucru” al organizației naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei