Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 18 (8242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Licenţa PRO marca Burchel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Discuţia cea mai aprinsă din ultimele zile pe toate canalele de sport, dar şi la jurnalele de ştiri în rubrica de profil, a fost cea având ca subiect cazul Pintilii şi dreptul acestuia, ori interdicţia, de a antrena echipa FCSB. Pentru cei care nu cunosc: regulamentele Federaţiei Române de Fotbal prevăd obligativitatea cluburilor de a avea ca antrenori numai deţinători de Licenţă PRO. Asta, nu de ieri, alaltăieri, ci de nişte ani buni, practic de când UEFA a inventat acest tip de licenţă pentru fotbalul profesionist. UEFA însă nu s-a născut şi nu a crescut în România, ca atare nu cred că ar putea pricepe de ce regulamentele noastre interne prevăd această obligaţie (inclusiv la Divizia B, unde fotbalul nu e profesionist!), în timp ce cluburilor li se rupe fix în paişpe, ele acţionând în spiritul golănesc naţional care prevede eludarea a orice se poate eluda. Astfel, cele care au antrenor fără licenţă (şi sunt destule, credeţi-mă!, Marius Croitoru ori Pintilii fiind doar două exemple oarecare) angajează pe post de băgător de seamă câte un deţinător de licenţă, care în foaia de joc figurează că antrenor. De antrenat efectiv,însă, şi de făcut înlocuiri în timpul jocurilor, se ocupă nelicenţiatul! Cu adevărat grotesc este însă faptul că şi la echipa naţională, adică aceea care este în subordinea Federaţiei, şi la care contractul de selecţioner este semnat fix de preş.-ul FRF, se angajează cetăţeni care nu deţin documentul respectiv! Exemple? Păi, cât se poatede recente: nici Adrian Mutu, nici Mirel Rădoi nu aveau Licenţa PRO la datele la care au fost angajaţi de FRF caselecţioneri! Asta, în timp ce scandalul legat de antrenorii nelicenţiaţi, în moțcu Pintilii, a fost declanşat de un trepăduş de pe acolo, unul din servitorii necalificatului Burleanu, pe nume Lucian Burchel, care cică ar fi şeful Şcolii de Antrenori a FRF. Aţi auzit de "celebrul" antrenor Burchel? Aaaa, dacă îl chema Mourinho, sau Klopp, sau Guardiola, ar fi prezentat credibilitate. Păi, decât cu LicenţăPRO dată de Burchel, eu zic că e mai bine fără!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licenţa PRO marca Burchel.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licenţa PRO marca Burchel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei