Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 18 (8242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Niculai Barbă: Turiștii pot avea o zi plină în Bucovina în ultima zi a acestei minivacanțe

Marţi, 24 Ianuarie 2023 (12:18:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că turiștii prezenți în județ pot avea o zi plină în Bucovina în ultima zi a acestei minivacanțe de Ziua Unirii Principatelor Române. Niculai Barbă a spus că pentru ziua de 24 ianuarie Bucovina pune la dispoziția turiștilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. „Astfel, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condiție meteo sau situațiile punctuale, de moment.

Avem în Bucovina mănăstirile pictate, monumente UNESCO, care vor continuă să atragă turiștii, în orice perioadă a anului. Avem Pădurea „Codrii Seculari de la Slătioara”, înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, supranumită și „Catedrala de lemn a Bucovinei", una dintre cele mai întinse și bine conservate păduri virgine de fag și rășinoase din Europa”, a precizat Niculai Barbă. El a arătat că și Cetatea de Scaun a Sucevei este deschisă pentru vizitare între orele 10:00 și 18:00, ultimul bilet se eliberează la ora 17:00.

Vicepreședintele CJ Suceava a amintit că în 2023, Anul Ciprian Porumbescu, obiectivele turistice de la Stupca vor fi deschise zilnic pentru vizitare. Muzeul Memorial "Ciprian Porumbescu" și Casa Memorială "Ciprian Porumbescu" din Stupca (azi, Ciprian Porumbescu) pentru au astăzi programul de vizitare între orele 9:00 și 17:00.

„La Gura Humorului, vă așteaptă mega tiroliana, cea mai lungă din Europa, Aventura Park, funcționează telescaunul și este deschisă piscina. Apoi avem trasee pentru plimbări cu bicicleta la Dragomirna cu pornire din parcarea Mănăstirii, dar și traseele de drumeție pe Via Mariae și Via Transilvanica. Serviciul Salvamont a pregătit aceste trasee trasee și va asigura permanent suportul necesar. De asemenea, Câmpulung Moldovenesc, funcționează telegondola pârtiei de schi Rarău, între orele 11-15 și tot pe 24 ianuarie turiștii pot vizita muzeele de la Ciocanești, Vama și Moldovița, atelierul de ceramică de la Marginea și pot opta și pentru o plimbare cu Mocanița Huțulca de la Moldovița, care are în program două curse, la orele 10:00 și 14:00”, a spus Niculai Barbă. El a mai adăugat că și la Vatra Dornei funcționează telescaunul, pentru o plimbare spre vârful Diecilor, unde se pot face mici drumeții, se poate echitația, se poate admira caldeira vulcanică, spre depresiunea Șarului, cu un diametru de 10 km, una dintre cele mai mari din Europa, iar dacă este vizibilitate panorama Munților Călimani este spectaculoasă. De precizat că toate traseele turistice din jurul stațiunii sunt practicabile în aceasta perioadă. Tot la Vatra Dornei sunt deschise cele două muzee, Etnografic, respectiv de Științele Naturii și Cinegetică, este deschis patinoarul din parcul municipal iar la sediul CNIPT Vatra Dornei poate fi vizitată expoziția pictorului Dănuț Acostantinesei, "Figurativ vs. Abstract", în intervalul orar 10:00-14:00.

„Așadar, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condițiile meteo sau situațiile punctuale, de moment”, a încheiat Niculai Barbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă: Turiștii pot avea o zi plină în Bucovina în ultima zi a acestei minivacanțe.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Niculai Barbă: Turiștii pot avea o zi plină în Bucovina în ultima zi a acestei minivacanțe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei