Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 291 (8208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiul Opera Omnia al Asociației Române a Departamentelor Universitare Francophone, pentru prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc

Duminică, 11 Decembrie 2022 (12:22:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost recompensată cu cel mai important premiu, Opera Omnia, al Asociației Române a Departamentelor Universitare Francophone (ARDUF). Premiul i-a fost acordat în cadrul  Adunării generale a ARDUF, vineri, 9 decembrie a.c., ca recunoaștere a activității de peste trei decenii în mediul universitar francofon, național și internațional.

Prof. Steiciuc și-a exprimat recunoștința „față de membrii juriului, colegii din Universitatea „Ștefan cel Mare”, colaboratorii internaționali”, cu care a dezvoltat „proiecte de cercetare și publicare în toți acești ani, am organizat congrese și colocvii”, precum și față de „figurile tutelare ale traiectoriei mele intelectuale”, unde „pe primul loc va fi întotdeauna Irina Mavrodin, marea eseistă, poetă, traducătoare, fosta mea conducătoare de doctorat de la Universitatea din București, dar și profesorii din liceu (exigenta Maria Lazăr ) și profesorii de la universitatea ieșeană, unde am predat, la rândul meu, în calitate de colaborator extern”.

Prof. univ. Elena Brândușa Steiciuc a fost, din 2010 până în 2016, președinte al Asociației Departamentelor Universitare Francofone din România (ARDUF) și director al Revistei Române de Studii Francofone, precum și autor a numeroase cărți, majoritatea scrise în limba franceză. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul Opera Omnia al Asociației Române a Departamentelor Universitare Francophone, pentru prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premiul Opera Omnia al Asociației Române a Departamentelor Universitare Francophone, pentru prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei