Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 291 (8208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Un scriitor și jurnalist bucovinean a deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul și jurnalistul Ioan T. Lazăr, bucovinean, născut și crescut în comuna Putna, dar care acum locuiește la București, președinte al Fundației „Renașterea bucovineană”, a deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina, pentru ca acestea să treacă mai ușor peste această iarnă.

„Am inițiat acest proiect, văzând sărăcia lucie a fraților noștri din Bucovina ocupată (Raionul Storojineț). De aceea, am deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din localitate”, ne-a spus Ioan T. Lazăr, care are ca parteneri în acest demers fundația pe care o conduce (banii provenind din buzunarul său propriu), pe pr. Gheorghe Covalciuc, paroh la Biserica „Sf. Gheorghe”, din Storojineț, care a luat legătura cu „Pravoslavnie cuhnia” (Bucătăria creștină) din oraș (un fel de cantină cu plată), care pregătește mâncare și o dă celor mai săraci, timp de 7 zile pe săptămână. 

„Intenționez să ofer zilnic o masă caldă, până pe 31 mai 2023, astfel ca toți acei săraci să scape cu bine din iarnă”, a transmis scriitorul Ioan T. Lazăr. Inițiatorul proiectului social și-ar dori ca și alți oameni să i se alăture, să sprijine „frații noștri” din Raionul Storojineț, oferindu-le o masă caldă. Dacă și alți români, persoane particulare, instituții sau ONG-uri doresc să ajute, „ca să mărim numărul celor care beneficiază de o masă caldă zilnic”, vă punem la dispoziție numărul de cont și datele de identificare ale Fundației „Renașterea bucovineană”: Adresa: București, str. Râmnicu Vâlcea nr. 3, bl. 4, ap. 2, sect. 3 CIF: 22669376 Tel/Mail: 0770189439 - dl. Ioan T. Lazăr; renasterea.bucovineana@yahoo.com; lazartioan@yahoo.com Cont IBAN: RO48BTRLRONCRT00G9469102, deschis la Banca Transilvania, București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un scriitor și jurnalist bucovinean a deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un scriitor și jurnalist bucovinean a deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei