Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 291 (8208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elevii Școlii Nr. 1 au strâns, în câteva ore, 20.000 de lei pentru un băiețel bolnav de leucemie

Duminică, 11 Decembrie 2022 (16:32:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava au organizat, la finele săptămânii trecute, Târgul de Crăciun, un eveniment caritabil prin care și-au propus să ajute un băiețel de 4 ani, bolnav de leucemie acută.

Târgul a mobilizat zeci de elevi, părinţi şi profesori, dornici să facă o faptă nobilă în prag de sfântă sărbătoare, astfel că, în câteva ore, s-au strâns circa 20.000 de lei, bani care deja au fost transferați în contul părinților micuțului Sebastian Pricope. Acesta se află în Turcia, la tratament, și luptă pentru șansa lui la viață, la copilărie, la joacă, la iubire, la sănătate.

„Târg cu obiecte făcute de mâinile harnice ale elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a! Dar și de mâinile părinților, poate și ale bunicilor, sigur și ale diriginților!Făcute de mâini harnice, mângâiate de suflete curate, așezate cu grijă în cele două săli de gimnastică ale școlii, în jurul unei fotografii din care zâmbește cald un băiețel frumos și curajos, dar chinuit de o boală grea și plecat de luni bune la un tratament în străinătate.

Cu gândul la el au fost lucrate obiectele, a fost organizat târgul de Crăciun, pe care l-au vizitat câteva sute de elevi și de părinți, cu gândul la el și pentru el, ca să mai poată sta cu părinții lui în Turcia, până când se va face sănătos și gata să se joace, în primul rând cu surioara lui, elevă la școala noastră și apoi cu alți copii de vârsta lui”, a menționat prof. Gabriela Mihai, directoarea Școlii Nr. 1.

 

  • Elevii dintr-a VII-a și a VIII-a au lucrat săptămâni la rând

 

Profesorii diriginți Tamara Brutaru, Mirela Strugariu, Sorina Diaconescu, Luminița Cășuneanu, Lăcrămioara Ignătescu și Ovidiu Vranău au mobilizat elevii și părinții, timp de câteva săptămâni, să creeze, să decupeze, să coloreze, să împacheteze, să lipească, să împletească, să colaboreze.

Totodată, părinții elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a și-au oferit din timpul lor, din bunurile lor, să le fie aproape elevilor organizatori.

De asemenea, prof. Tamara Brutaru a transmis că ”luna decembrie este despre a fi împreună, solidari unul cu celălalt. Le mulțumim tuturor celor care au demonstrat că reușesc să aloce resurse financiare și timp pentru a sprijini activitatea de strângere de fonduri <Târgul de Crăciun>, organizată de Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava. Este rezultatul unei bune colaborări între elevii claselor a VII-a și a VIII-a în calitate de organizatori, părinți, diriginți și profesori care au promovat cu succes voluntariatul. Călătoria continuă!” Sebastian poate avea șansa de a se face bine, de a-și trăi copilăria în liniște, înconjurat de prieteni dragi, de a se juca și a alerga fără griji și de a se bucura de clipe minunate în viață, a mai completat aceasta.

Cazul lui Sebastian Pricope este susținut de Fundația ”Sânge pentru România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Școlii Nr. 1 au strâns, în câteva ore, 20.000 de lei pentru un băiețel bolnav de leucemie.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Școlii Nr. 1 au strâns, în câteva ore, 20.000 de lei pentru un băiețel bolnav de leucemie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei