Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 291 (8208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nouă indivizi implicați în două scandaluri de proporții au fost reținuți în arest de polițiști

Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 (13:59:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au decis să acționeze prin emiterea de ordonanțe de reținere în arest în cazul a două scandaluri majore petrecute recent în județul nostru, unul la Gulia-Dolhasca și unul în comuna Slatina. În total, nouă indivizi au ajuns în arest, reținuți pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice. Este vorba de o încăierare generală plecată de la un conflict între doi copii, în cazul de la Gulia și de mai mulți indivizi care și-au agresat un consătean inclusiv de față cu poliția, în comuna Slatina.

• Bătaie în grup cu parii și alte obiecte contondente.Totul a plecat de la altercația a doi copii

Primul caz este din data de 4 decembrie, când mai mulți adulți și-au pus mintea și s-au implicat într-un conflict între doi copii.

Pe 4 decembrie, în jurul orei 13.00, Poliția orașului Dolhasca a fost anunțată că pe raza satului Gulia, în comunitatea romă, este un scandal iar mai multe persoane au fost lovite cu parii și alte obiecte contondente. În altercație au fost implicate în jur de 15 persoane, astfel că a fost nevoie de forțe suplimentare de poliție, inclusiv luptători de la Serviciul de Acțiuni Special.

Cercetările au arătat că totul a plecat de la un conflict între doi minori sub 14 ani, doi copii practic. Unul din ei a mers la locuința tatălui și s-a plâns că a fost bătut iar de aici s-au declanșat fapte reprobabile. Mai mulți membri ai familiei minorului au mers la cealaltă familie, înarmați cu mai multe obiecte contondente. Agresorii au pătruns în curtea locuinței, unde s-au lovit reciproc cu cei din cealaltă familie. Urmare a leziunilor suferite, 11 persoane au primit îngrijiri medicale. Polițiștii de la Dolhasca, cu sprijinul judiciariștilor de la Serviciului Investigații Criminale Suceava, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „încăierare”, , „violare de domiciliu”, și „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, documentându-se activitatea infracțională și participațiile penale ale tuturor persoanelor implicate în incident.

Vineri, 9 decembrie, în continuarea anchetei, 5 bărbați din Gulia care au inițiat agresiunea au fost ridicați de la domicilii și introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, pentru comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate de către Poliția orașului Dolhasca, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror.

• Agresorii au avut mult tupeu și după sosirea poliției

A doua agresiune gravă este din data de 8 decembrie, când un bărbat din comuna Slatina a fost agresat în fața unui bar. Seara, la 18.30, respectivul a sunat la 112 și a cerut ajutor poliției. Un echipaj de la Secția Rurală Mălini s-a deplasat la fața locului unde a identificat victima care fusese deja lovită. Foarte grav, în timp ce polițiștii discutau cu partea vătămată, încercând să identifice și potențiali martori ai evenimentului, pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, și-au făcut apariția două autoturisme din care au coborât mai mulți bărbați, care erau foarte recalcitranți și deciși să-și agreseze în continuare victima.

Polițiștii din echipaj au fost puși în dificultate, fiind nevoiți să efectueze somații cu arma și fiind și ei amenințați. La fața locului au fost solicitate echipaje suplimentare și luptătorii de la Acțiuni Speciale. Cercetările au fost continuate de către polițiștii de la Poliția Fălticeni, fiind documentată activitatea infracțională și administrat material probator. Vineri, 9 decembrie, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a patru bărbați implicați, cu vârste cuprinse între 24 și 39 ani, toți din comuna Slatina. În cazul unuia dintre ei s-a formulat și propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Asta pentru că respectivul ar fi amenințat și s-ar fi manifestat agresiv inclusiv față de polițiști.

”Toți cei 9 suspecți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă indivizi implicați în două scandaluri de proporții au fost reținuți în arest de polițiști.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nouă indivizi implicați în două scandaluri de proporții au fost reținuți în arest de polițiști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei