Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 276 (8193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Klavier Art Duo Festival 2022, singurul festival de pian la patru mâni din România, la Rădăuți

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 (12:47:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Municipală de Cultură Rădăuți va găzdui, în perioada 1-4 decembrie, a șasea ediție a unicului festival de pian la patru mâini din țară „Klavier Art Duo Festival”, care are programate patru seri de concerte în care vor evolua renumite duo-uri pianistice din țară și invitați de peste hotare. Potrivit comunicatului primit la redacție, festivalul va debuta joi, 1 decembrie, la ora 18.00, cu recitalul „Imagini Românești” dedicat Zilei Naționale a României, recital susținut de Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu. În program sunt lucrări semnate de George Enescu, Mihail Jora, Sabin Drăgoi, Leon Klepper, Liviu Comes, Alexandru Pașcanu și Marius Sireteanu. În ziua a doua a festivalului, vineri, 2 decembrie, de la ora 18.00,  seara tinerilor în festival, „Înălțimi pe portativ...la două și patru mâini” vor fi prezentate de elevi laureați la concursuri naționale și internaționale de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonați de prof. dr. Corina Răducanu, prof. Adriana Iftimiu și prof. Laura Pintileasa. Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 18.00 va fi  „Invitație la Vals”,  cu pianiștii Daria Tudor & Florian Mitrea. Recitalul propune lucrări de referință din literatura pianului la patru mâini, o incursiune muzicală ce pornește din perioada romantică și ajunge la muzica românească și colindele specifice sărbătorilor de iarnă. Cei doi artiști concertează pe marile scene ale lumii și predau la două dintre cele mai prestigioase universități, Universitatea de Arte UDK din Berlin și Royal Academy of Music din Londra. În ultima zi a festivalului, duminică, 4 decembrie, de la ora 18.00 va fi „Caleidoscop muzical”, în interpretarea duo-ului pianistic Karina Șabac & Toma Popovici, doi muzicieni cu o bogată activitate concertistică și pedagogică de la Universitatea Națională de Muzică din București. Veți putea asculta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Francis Poulenc, Serghei Rachmaninov și Aram Haciaturian. Concertele sunt prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.Organizatorii festivalului sunt Primăria Rădăuți, Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klavier Art Duo Festival 2022, singurul festival de pian la patru mâni din România, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klavier Art Duo Festival 2022, singurul festival de pian la patru mâni din România, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei