Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere informații despre evoluția contractelor part-time

Marţi, 22 Noiembrie 2022 (10:30:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și solidarității sociale, Marius Budăi, de la care solicită informații privind evoluția contractelor de muncă cu timp parțial la nivelul județului Suceava

”Prin Ordonanţa Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, s-a dispus măsura potrivit căreia contribuțiile de asigurări datorate de persoanele care obțin venituri din salarii în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial (part-time) să nu poată fi mai mici decât nivelul contribuţiei de asigurări sociale/de sănătate calculate la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţia. Chiar dacă măsura încalcă în mod flagrant principiile constituționale prevăzute de art.56 alin.(2) din Constituția României potrivit cărora ”Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.”, supraimpozitarea muncii cu timp parțial a condus și la o diminuare a contractelor de muncă de acest tip”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentul liberal mai este de părere că piața muncii din România trebuie să fie flexibilă, iar angajatorii/angajații care respectă prevederile legale trebuie stimulați și nu sancționați.

În acest context, Ioan Balan vrea să afle câte contracte individuale de muncă cu timp parțial erau înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava la data de 1 ianuarie 2022, precum și câte astfel de contracte erau înregistrate la aceeași instituție 10 luni mai târziu, respectiv la 1 noiembrie 2022. Deputatul sucevean mai vrea să afle care sunt domeniile de activitate în care s-a înregistrat cel mai mare volum de încetare a contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere informații despre evoluția contractelor part-time.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan cere informații despre evoluția contractelor part-time1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei