Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 30 la sută din posturi la Pașapoarte Suceava sunt neocupate, iar cererile de pașapoarte au crescut cu 56 la sută față de anul trecut

Marţi, 22 Noiembrie 2022 (12:25:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încadrarea cu personal la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava este de 69,70% din totalul posturilor din statul de organizare, a comunicat, marți, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan. Din 33 de posturi din organigramă, sunt ocupate doar 23, după cum urmează:  din 11 posturi de ofițeri de poliție sunt ocupate  5 posturi; din 19 posturi de agent de poliție sunt ocupate 16 posturi, iar din cele 3 posturi de personal contractual sunt ocupate două.  

În ultima perioadă au fost încadrate cu personal 3 posturi de agenți de poliție, dintre care două au fost ocupate de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina și unul de o persoană încadrată prin concurs și la acest moment sunt în procedură de aprobare 3 rapoarte de mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava.

În ciuda deficitului de personal, activitatea la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava s-a desfășurat „în parametri buni, fără sincope majore”, conform aprecierii prefectului. Acesta a arătat că în perioada 1 octombrie-20 noiembrie a.c., la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte au fost preluate 6.113  de cereri de eliberare a paşapoartelor, față de 3.912 de cereri în perioada similară a anului 2021, ceea ce înseamnă o creștere de 56%. Cereri pentru pașapoarte simple electronice au fost 5.709 , față de 3.741  de cereri în aceeași perioadă a anului trecut. Alte  404  de cereri (171 în perioada similară a anului 2021) au fost pentru eliberarea de paşapoarte simple temporare.

Prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, au fost primite şi soluţionate de SPCP 2.931 de cereri, în creștere cu 37 % față de cele 2.138 de solicitări din perioada similară a anului trecut.

Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate (CRDS) au fost preluate la ghişeele serviciului 157 de cereri, o creștere de 10% față de cele 142 de cereri din 2021, în perioada similară.

Numărul total al cererilor înregistrate în perioada 1 octombrie-20 noiembrie a.c. pentru eliberarea pașapoartelor simple (electronice și temporare) soluționate de Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte este de 9.044 , față de 6.050 în perioada similară a anului 2021, deci o creștere de 50% .

Prin ghişeul eliberări paşapoarte al serviciului au fost înmânate către solicitanți 3.267 de pașapoarte simple, din care 3.234 de paşapoarte simple temporare și 343 de paşapoarte simple electronice.  Prin curier, contra taxei de 11,30 lei fără TVA, au fost livrate către solicitanți 2.402 paşapoarte simple electronice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 la sută din posturi la Pașapoarte Suceava sunt neocupate, iar cererile de pașapoarte au crescut cu 56 la sută față de anul trecut.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 30 la sută din posturi la Pașapoarte Suceava sunt neocupate, iar cererile de pașapoarte au crescut cu 56 la sută față de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei