Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Djokovic a luat ce-i al lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiind ultima dată intrus în zona colegului de rubrică, profit pentru a încheia socotelile cu Turneul Campionilor la tenis. În discuția avută săptămâna trecută, d-l Popovici mă întrebase dacă Fritz are șanse de a câștiga la Torino, răspunsul meu fiind ”dacă scapă cumva de Djokovic”. Constatasem că avem o simpatie comună pentru jucătorul american, însă forma monstruoasă a lui Nole mă împiedica să văd pe altcineva favorit. Cel care nu se mai scapă în pantaloni când se întâlnește cu el e Medvedev, dar acesta nimerise în aceeași grupă și avea deja două înfrângeri la momentul meciului dintre ei. Aici s-a consumat un moment de mare orgoliu. Absent anul acesta de la două turnee de Grand Slam, sârbul s-a concentrat pe această țintă, pe care deja o ratase prea mulți ani la rând. Și nu voia să câștige oricum, ci cu victorii pe linie. De partea cealaltă, Medvedev nu voia să devină cel mai slab dintre cei 8 prezenți aici, un ”obiectiv” la care nu se aștepta nimeni. Ei bine, rusul a pierdut al treilea meci la rând în tie-break-ul setului decisiv! Motiv mai degrabă de îngrijorare, un jucător cu potențialul lui nu se poate amăgi cu ”am fost aproape”. Nu mai punem la socoteală că în două meciuri servise pentru meci!

Pentru Djokovic efortul fusese cam mare, urma să se vadă în semifinala cu Fritz dacă și prea mare. A fost cât pe ce. L-a păcălit cumva pe junele american în două tie-break-uri, dar potențialul acestuia rămâne imens. Acesta a fost cuiul pentru Djokovic, pentru că profilul de jucător al lui Ruud, adversarul din finală, nu era unul care să-i creeze dificultăți. Mai ales că acesta pare a avea complexe în fața corifeilor, căci în semifinale îl jucase pe degete pe Rublev. A reușit să-l ducă și pe Djokovic în prelungirile primului set (ca și pe Nadal, în ambele!), dar atât. Apoi, descumpănit că nu poate face puncte ca în fața altor adversari, s-a retras într-o zonă a sa de siguranță, acea a tenisului de zgură (după cum foarte bine observase și comentatorul partidei), dar care de fapt era pasivitate. Una peste alta, Djokovic a luat en fanfare ce-i al lui, așa că anul următor, pentru tot circuitul, el este jucătorul cel mai bun, adică de bătut. De bătut în turnee mari, pentru trofee care contează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Djokovic a luat ce-i al lui.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Djokovic a luat ce-i al lui5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei