Un tânăr în vârstă de 22 de ani, cetățean ucrainean, a trecut prin momente grele, luni, în timp ce circula cu trenul IR 1655, plecat din București înainte de ora 7.00, cu destinația Suceava. Prima problemă a tânărului a fost că a coborât din greșeală la Verești, confundând stația cu gara din Suceava. Ajuns pe peron, la Verești, după cele câteva minute în care s-a lămurit unde a ajuns, tânărul a realizat că nu mai are în spate rucsacul albastru în care știa că are banii, laptopul și documentele personale.
Tânărul s-a panicat și a început să ceară ajutor, fiind îndrumat telefonic spre Postul de Poliție TF din Gara Suceava.
El a sesizat, vorbind în limba engleză, că în timp ce se afla în stația Verești cineva i-a tăiat o bretea de la ghiozdan și i l-a furat.
Agentul-șef Gabriel Nicolai Morosan, de la Serviciul de Poliție Transporturi Suceava, a fost cel care a vorbit cu tânărul ucrainean și în scurt timp și-a dat seama că relatarea acestuia privind furtul rucsacului din spate pare improbabilă. În scurt timp, o cameră video din gara Verești a confirmat că tânărul a coborât din tren fără rucsac.
Agentul-șef Gabriel Nicolai Morosan și mai tânărul coleg agentul principal Ovidiu Borșan au trecut imediat la verificări în zona în care vagoanele venite de la București erau deja garate de personalul de manevră. Rucsacul a fost găsit în scurt timp, intact.
În interior tânărul ucrainean avea 1240 de dolari, 4.240 grivne ucrainene, laptop, încărcător, hard extern, și foarte multe documente, atât contracte de la firma unde lucrează, cât și documentele personale de identitate.
”Tânărul era disperat că pierduse practic tot, de la bani, pașaport, buletin și până la contracte de serviciu care ne-a spus că erau deosebit de importante. Ne bucurăm că am reușit să recuperăm rucsacul uitat în timp scurt, iar luni seară i-am și predat toate bunurile pe bază de proces-verbal. Cetățeanul ucrainean ne-a confirmat că din rucsac și din portofel nu lipsea nimic”, ne-a declarat agentul-șef Gabriel Nicolai Morosan.
Și în acest caz, au sesizat polițiștii, oameni care își pierd bunuri în tren devin iraționali din cauza panicii și nu realizează exact ce s-a întâmplat. Așa se face că de multe ori sesizează un furt deși în realitate este vorba de bun pierdut ori uitat. Nu o fac din rea intenție, cel mai adesea, ci pentru că din cauza panicii nu mai pot analiza la rece ce au făcut înainte de a pierde bunurile.