Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitatea la Permise și înmatriculări auto Suceava, încă „în regim de avarie”

Marţi, 22 Noiembrie 2022 (11:03:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează încă „în regim de avarie”, după cum a declarat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.  Acesta a arătat că lucrurile se vor îmbunătăți, totuși, de la începutul anului viitor, după ce se vor finaliza procedurile birocratice pentru ocuparea posturilor vacante. „Am acționat permanent pe două planuri: solicitarea sprijinului altor structuri similare din țară și demersuri în vederea ocupării, în marja cadrului legal existent, a posturilor vacante din structura serviciului. Pot anunța că situația la structura de permise și examinări se va îmbunătăți simțitor”, a afirmat Moldovan. Pe lângă cei trei examinatori ai serviciului cu care se lucrează acum, vor fi încadrați încă patru, unul din data de 5 decembrie și ceilalți trei din data de 15 decembrie a.c.. De asemenea, la structura de înmatriculări a venit un ofițer de poliție, prin transfer, de la structura similară din județul Neamț. „Sunt create premisele ca de la începutul lunii ianuarie a anului viitor să micșorăm simțitor decalajul existent acum între data susținerii examinării teoretice și momentul susținerii probei de traseu. În continuare, facem demersuri în vederea ocupării celor 13 funcții vacante existente la nivelul serviciului, 10 dintre acestea fiind suplimentate urmare a solicitărilor pe care le-am făcut către conducerea Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat prefectul Alexandru Moldovan.

În perioada 14-18 noiembrie a.c., au fost efectuate 326 de înscrieri autovehicule pentru prima dată în România, 471 transcrieri ale certificatului de înmatriculare în cazul schimbării proprietarului și 199 radieri auto din evidențe ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furtului, exportului etc. De asemenea, au fost atribuite 232 de autorizații de circulație provizorie și plăci pentru vehiculele care au fost înregistrate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați etc.

În aceeași perioadă, 537 de persoane au susținut proba teoretică în vederea obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în timp ce 223 de candidați au susținut proba practică, de traseu, fiind examinați de către cei trei examinatori din cadrul serviciului din Suceava și un examinator din cadrul serviciului similar din Galați.

·      Pașii pentru preschimbarea permisului de conducere auto

Prefectul Moldovan face apel către toți posesorii de permise de conducere a căror valabilitate va expira în lunile următoare, să se programeze din timp în vederea preschimbării, pentru a evita supraaglomerarea la ghișeele serviciului.

În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, la nivel național va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Posesorii de permise de conducere aflați în această situație trebuie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirare, parcurgând următorii pași:  efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro; achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online - plăți, mandat poștal, etc.); pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); prezentarea la sediu conform programării.

 

Noua legislație în domeniu prevede că pentru obținerea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă fișa medicală este obligatorie. Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica personal,  de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea la Permise și înmatriculări auto Suceava, încă „în regim de avarie”.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea la Permise și înmatriculări auto Suceava, încă „în regim de avarie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei