Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bonă condamnată pentru că ar fi furat peste 37.000 de euro dintr-o valiză aflată în podul casei unde lucra

Marţi, 22 Noiembrie 2022 (09:36:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie care a lucrat ca bonă la o familie din Suceava a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Suceava la 3 ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de comiterea infracțiunii de ”furt calificat”. Liliana Ignătescu, fostă Macoviciuc, a contestat soluția, iar un verdict final va fi dat zilele următoare de Curtea de Apel Suceava. Femeia a fost trimisă în judecată pentru că ar fi furat de la familia pentru care lucra mai multe sume de bani, respectiv 36.620 de euro, 610 lire sterline, 200 de forinți, 20 de dolari și mai multe bijuterii din aur, argint și alte materiale semi-prețioase, valoarea bijuteriilor fiind evaluată de persoanele vătămate la suma de aproximativ 7.000 lei. Faptele s-au petrecut în intervalul 20 noiembrie - 3 decembrie 2018, iar în februarie 2019 Liliana Ignătescu a și fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore.

Banii și bunurile pe care bona le-ar fi sustras se aflau în podul casei, într-o valiză, și reprezentau economiile a două familii. Mai exact, banii au fost ascunși într-o cutie metalică cu capac, care era pusă într-o pungă din plastic, iar punga era într-o valiză cu două sisteme de încuiere.

„Banii erau puşi în plicuri din hârtie simple, de culoare albă, pe fiecare plic fiind făcute diferite menţiuni scrise cu privire la conţinutul acestuia”, au arătat procurorii suceveni care au derulat ancheta în acest caz. Inițial, femeia a recunoscut că a furat banii, dar nu și bijuteriile. Ulterior, după ce dosarul a ajuns în instanță, Liliana Ignătescu a negat toate acuzațiile, dar chiar și așa magistratul care a analizat cazul a considerat că sunt suficiente probe pentru condamnare.

„Instanța apreciază că fapta inculpatei prezintă un grad de pericol social ridicat în condiţiile în care, profitând de încrederea acordată de persoanele vătămate şi de faptul că avea acces facil în toate încăperile imobilului unde desfăşura activităţi de bonă, a sustras o sumă extrem de mare de bani şi mai multe bijuterii. Mai mult, după săvârşirea faptei, inculpata a continuat să meargă la locuinţa persoanelor vătămate, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a început să cheltuie sumele de bani sustrase pe diferite produse de mobilier, îmbrăcăminte şi alte obiecte, după ce în prealabil, fie personal, fie prin interpuşi, schimba banii din valută în lei. Constată instanţa că, prin comportamentul adoptat, inculpata a dat dovadă de îndrăzneală infracţională şi de indiferenţă făţişă faţă de normele de drept”, se arată în motivarea Judecătoriei Suceava.

Interesant este că bona a continuat să meargă la lucru și după ce ar fi furat banii. Totul s-a terminat când familia care a angajat-o a observat lipsa banilor și bijuteriilor și a înaintat plângere penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bonă condamnată pentru că ar fi furat peste 37.000 de euro dintr-o valiză aflată în podul casei unde lucra.
 Vizualizări articol: 2633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bonă condamnată pentru că ar fi furat peste 37.000 de euro dintr-o valiză aflată în podul casei unde lucra5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei