Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate în cadrul proiectului cultural „Pășește cu noi în trecut”, la Muzeul Național al Bucovinei

Marţi, 15 Noiembrie 2022 (12:24:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei prezintă publicului larg produsele culturale: proiecția grafică „Arheologia animată” și aplicația web „Pășește cu noi în trecut”, create în cadrul proiectului cultural „Pășește cu noi în trecut”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Produsele culturale, spun reprezentanții proiectului, sunt dezvoltate și implementate în cadrul Muzeului de Istorie și permit interpretarea și accesibilizarea patrimoniului cultural deținut, atât în sălile sale de expunere, cât și în mediul online, „la un click distanță”.

Beneficiarii proiectului sunt copii și tineri cu vârste între 6 și 14 ani, vizitatori interesați și pasionați de istorie,vizitatori ai Muzeului de Istorie și utilizatorii online ai paginii noastre de web www.muzeulbucovinei.ro.

În cadrul proiectului a fost creată „Arheologia animată”, o animație grafică stilizată, proiectată pe suprafaţa profilului arheologic din Sala 1 „Preistorie”, din expoziţia permanentă, care facilitează înțelegerea noțiunii de „stratificare arheologică” și reprezentarea ei, drept o succesiune a locuirii umane în același loc, pe o perioadă mai lungă de timp.

Patrimoniul arheologic al muzeului sucevean s-a deschis spre lumea virtuală prin intermediul aplicației web „Pășește cu noi în trecut”, care poate fi accesată atât fizic, pe un display touch amplasat în Sala 1 „Preistoric”, cât și online, de pe orice dispozitiv mobil și desktop, pe platforma web www.muzeulbucovinei.ro, secțiunea Educație Muzeală, Aplicația Pășește cu noi în trecut.

Muzeul de Istorie vă aşteaptă să-i treceţi pragul, între orele 9:00 şi 17:00, oferindu-vă prilejul de a explora și cunoaște  patrimoniul  arheologic, într-o manieră atractivă și prietenoasă.

Puteți urmări proiectul pe www.muzeulbucovinei.ro, pe pagina de Facebook sau pe Instagram: Muzeul National al Bucovinei.

De asemenea, puteți contacta organizatorii oricând la telefon: 0230/216439, prin e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro.

„Pășește cu noi în trecut”este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate în cadrul proiectului cultural „Pășește cu noi în trecut”, la Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Rezultate în cadrul proiectului cultural „Pășește cu noi în trecut”, la Muzeul Național al Bucovinei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei