Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Destine și Valori

"Pe acorduri de chitară" - proiect muzical pentru copii

Marţi, 15 Noiembrie 2022 (11:31:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de tineri suceveni și-a propus să-i ajute pe copiii din mediile defavorizate, oferindu-le cursuri gratuite de chitară, pentru a-i încuraja să își dezvolte talentul artistic, să îl folosească pentru a avea succes în viață și, de ce nu, să facă performanță.

Astfel, în perioada august-octombrie, Asociația Destine și Valori a desfășurat proiectul „Pe acorduri de chitară”, prin care și-a propus să dezvolte abilitățile și deprinderile în rândul copiilor din comunele Ciprian Porumbescu și Ilișești în ceea ce privește cultura muzicală, pe o perioadă lungă de timp.

Proiectul desfășurat a vizat 36 de copii din medii defavorizate pentru care s-au organizat cursuri gratuite de chitară. Voluntarii Asociației Destine și Valori le-au îndrumat pașii către universul notelor muzicale și i-au încurajat la fiecare pas, astfel încât încrederea în ei să se consolideze și să dea frâu liber imaginației prin muzică.

„Prin intermediul cursurilor de chitară, fiecare participant a dobândit cunoștințe teoretice pe care le-a pus în practică, astfel încât experiența să fie vastă și completă. Copiii au învățat să jongleze cu notele muzicale și să-și însușiească arta cântatului la unul dintre cele mai iubite instrumente muzicale - chitara”, a declarat Stelian Șomîtcă, președintele Asociației Destine și Valori și coordonatorul proiectului finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Cursurile de chitară gratuite reprezintă ambiția voluntarilor de a transmite copiilor energia și bucuria de a învăța o activitate nouă, de a vedea și trăi altceva decât ceea ce le rezervă împrejurimile locului.

„Pe acorduri de chitară este un proiect drag nouă, care ne-a apropiat și consolidat ca asociație și echipă și la care am muncit cu mult spor.

Elevii au fost și ei implicați și ne-au fascinat cu entuziasmul și energia lor, cu implicarea și dorința de a învăța să studieze instrumentul muzical. Acest proiect a fost și este unul de suflet pe care vom continua să-l implementăm în cât mai multe comunități”, a explicat Ioana-Alexandra Gleizer, secretar în cadrul Asociației Destine și Valori.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pe acorduri de chitară" - proiect muzical pentru copii.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pe acorduri de chitară" - proiect muzical pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei