Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reintrodus

”Trenul foamei”, anulat anul trecut, revine pe un traseu mai scurt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tren a cărui anulare, anul trecut, a creat foarte multe nemulțumiri printre călători va reveni în trafic odată cu noul mers al trenurilor, din data de 10 decembrie.

Perechea de trenuri IR 1837/1838 va avea însă un parcurs mai scurt, pe distanța Iași – Cluj-Napoca, prin Suceava. Trenul circula anterior pe distanța Iași – Timișoara Nord.

Această revenire era așteptată de mulți călători, oferind mai multe variante de deplasare spre Cluj, unde pleacă și de unde vin mulți suceveni, dar și legături în plus de la Iași spre Suceava, ori din municipiul Suceava spre zona de munte a județului. 

Trenul are un orar destul de discutabil în ceea ce privește utilitatea pentru suceveni, însă calculul este făcut între regionale. 

Trenul de la Suceava spre Cluj (IR 1837) va pleca la 22.36 și va ajunge în capitala Ardealului la 5.30, în timp ce IR 1838 va pleca din Cluj la 20.30 și va ajunge la Suceava la 3.30.

Trenul de noapte va avea în compunere și vagon cușetă (cu patru și șase paturi în cabină). Durata de parcurs între Suceava și Cluj-Napoca este puțin sub 7 ore, în timp ce pe distanța Suceava – Iași trenul face circa o oră și 50 de minute. 

Sunt așadar și minusuri, însă este important că va exista un tren care să ajungă dimineață la Cluj, dinspre Suceava (foarte util mai ales pentru cei care merg la clinici pentru tratament). De asemenea, va fi mai bine acoperită ruta Iași – Suceava, de unde IR 1837 va pleca la 20.42, asigurând un tren rapid, seara, spre Suceava.

Prin revenirea acestui tren, vor fi din nou patru trenuri pe zi, tur-retur, pe distanța Suceava – Cluj-Napoca, din care două vor circula pe întreaga distanță, Iași – Suceava – Timișoara Nord.

De la noul mers al trenurilor rămâne și perechea Galați – Cluj-Napoca, prin Suceava, o altă garnitură foarte folosită pe distanțe medii (precum Suceava – Iași și Suceava – Vatra Dornei).

 

Noutățile de pe ruta Suceava – București

Pe ruta Suceava – București Nord rămân cinci trenuri pe zi. După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, reapare din 10 decembrie rangul InterCity (IC).

În ceea ce privește Suceava, va deveni IC trenul care pleacă din Suceava la prima oră a dimineții, 5.45, și va sosi la București Nord la 11.30, după cinci ore și 45 de minute. Viteza maximă pe acest traseu, de 140 km/oră, va fi atinsă între București Nord și Crivina (Prahova).
Perechea, trenul InterCity ”Ștefan cel Mare”, va pleca din București la 17.22 și ar urma să ajungă la Suceava în cinci ore și 40 de minute.   

Deși clasat la rangul IC, trenul nu va fi cu mult mai rapid decât cele InterRegio (IR). 
Trenurile IC vor fi mai scumpe cu 15% față de cele IR și vor avea obligatoriu și clasa I și serviciu de vagon restaurant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Trenul foamei”, anulat anul trecut, revine pe un traseu mai scurt.
 Vizualizări articol: 4815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
”Trenul foamei”, anulat anul trecut, revine pe un traseu mai scurt5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei