Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 269 (8186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contrabandă și alte infracțiuni

100.000 de euro, mașini și bijuterii, ridicate în urma celor 80 de percheziții coordonate de DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acțiune coordonată de procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, efectuată alături de polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, a fost pusă în acțiune la primă oră a dimineții de ieri, fiind efectuate 83 de percheziții în judeţele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj, într-un dosar privind infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni rutiere, legate tot de transporturile ilegale.

Anchetatorii transmit că, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățeni români ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul principal de a trafica țigări pe teritoriul României, activităţi care s-ar fi derulat cu precădere în județele Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți.

 

Ce s-a găsit la percheziții și ce s-a ridicat în vederea confiscării

Din datele pe care am reușit să le adunăm, în urma perchezițiilor de ieri au fost ridicate peste 14.000 de pachete de țigări, peste 100.000 de euro, 12.000 de dolari, peste 54.000 de lei, mașini, bijuterii, droguri pentru consum propriu și un pistol neletal, dar suspus autorizării.

16 persoane au fost audiate pe tot parcursul zilei de ieri la sediul DIICOT Suceava.

În județul Suceava perchezițiile au avut loc la Rădăuți, Dornești, Cajvana, Cacica, Arbore, Putna, Ulma, Falcău, Frasin, Suceava și Horodniceni.

 

De la contrabandă la trafic de migranți, pe fondul războiului

Pe parcursul anchetei au rezultat și infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiuni de dare și luare de mită.

Ar fi vorba în cauză și de un polițist care ar fi luat mită de la un inculpat oprit în trafic, însă cercetările sunt încă în curs.  

Gruparea s-ar fi ocupat și de trafic de migranți, fapte comise în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina. 

”În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia ar fi încercat să treacă, în mod fraudulos, frontiera de stat cu România”, au transmis procurorii de la DIICOT.

Acțiunea de amploare de ieri a fost realizată cu sprijinul polițiștilor de la structurile de combatere a crimei organizate din Iași, Bacău, Oradea, Cluj-Napoca, Craiova, Maramureș, Covasna, Mehedinți și Gorj, plus polițiști de la inspectoratele Oradea, Bistrița-Năsăud și Satu Mare

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

La acțiune au participat și jandarmi ai Jandarmeriei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 100.000 de euro, mașini și bijuterii, ridicate în urma celor 80 de percheziții coordonate de DIICOT.
 Vizualizări articol: 2206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
100.000 de euro, mașini și bijuterii, ridicate în urma celor 80 de percheziții coordonate de DIICOT5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei