Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Poliția a prezentat noile testere antidrog. Nouă astfel de aparate vor fi folosite pe șoselele din județ

Vineri, 4 Noiembrie 2022 (14:53:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă aparate Dräger Drug Test pentru testarea șoferilor în cazul suspiciunii de consum de substanțe interzise din sfera drogurilor au intrat în dotarea polițiștilor suceveni, în urma implicării financiare a mai multor primării, a Consiliului Județean Suceava și a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava.

Aparatele de ultimă generație sunt concepute pentru a depista mai multe tipuri de substanțe interzise.

În cazul șoferilor la care aparatul indică valori peste limitele minime setate de softul aparatelor, suspectul este condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și de urină, cele care dau verdictul clar dacă este vorba de consum de substanțe interzise. Aparatele sunt așadar pentru o testare preliminară, însă sunt recunoscute ca sigure și relevante, cu rezultate confirmate de regulă și de probele biologice. 

 

Testerul poate identifica opt substanțe interzise

Noile aparate au fost prezentate de inspectorul principal de poliție Ciprian Cojocariu, din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Vatra Dornei. Asta pentru că polițiștii dorneni sunt cei care au folosit deja testerul în trafic, iar ofițerul Cojocariu este cel mai bine instruit în folosirea acestora.

 

 

Ofițerul a explicat că dispozitivul este destinat identificării simultane și calitative a prezenței substanțelor sau claselor de substanțe interzise în salivă peste o valoare limită a concentrației. Testerul poate depista cu acuratețe opt substanțe, printre care amfetamină, cocaină, metamfetamină, metadonă și altele.

 

Noul tester este ușor de folosit, iar o testare nu trebuie să depășească zece minute

Chitul de testare, sigilat, se desface de față cu persoana care urmează a fi testată. Persoana primește prelevatorul și trebuie să plimbe muștiucul în gură 1-2 minute, până ce acesta se impregnează cu salivă.  

Capătul se colorează cu albastru când este suficientă salivă prelevată, iar în scurt timp apare și rezultatul. Rezultatul preliminar este printat în fața celui testat.

Testarea nu durează, în principiu, mai mult de zece minute

Conform caietului tehnic, dispozitivul furnizează rezultate preliminare de acuratețe ridicată și în concordanță ridicată cu rezultatul probelor biologice.

Cu aceste noi aparate polițiștii rutieri pot gestiona mult mai eficient problematica consumului de substanțe interzise la volan. În ultimii ani, astfel de teste în trafic nu s-au făcut mai deloc. Vechile aparate nu au fost folosite din cauza timpului excesiv de lung pentru testare.

 

S-au implicat CJ Suceava, câteva primării de municipii și orașe, dar și primăria unei comune

Aparatele vor intra în dotarea polițiștilor de la Serviciul Rutier Suceava, Biroul Rutier Suceava, Poliția Municipiului Vatra Dornei, Poliția Municipiului Fălticeni, Poliția Municipiului Rădăuți, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Poliția Orașului Gura Humorului și Poliția Orașului Siret.

Valoarea aparatelor pentru testarea consumului de substanțe interzise intrate în dotarea Inspectoratului de Poluție Județean Suceava este de circa 160.000 de lei.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis mulțumiri speciale celor care s-au implicat și au achiziționat aceste aparate, respectiv primăriile și consiliile locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului, dar și Consiliul Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliția a prezentat noile testere antidrog. Nouă astfel de aparate vor fi folosite pe șoselele din județ.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliția a prezentat noile testere antidrog. Nouă astfel de aparate vor fi folosite pe șoselele din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei