Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Festivalul plăcintelor”, de vineri până duminică, pe platoul Cetății de Scaun Suceava

Vineri, 4 Noiembrie 2022 (11:18:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de vineri, 4 noiembrie, până duminică, 6 noiembrie, inclusiv, pe platoul Cetății de Scaun Suceava se desfășoară un eveniment în premieră, care promite să îmbine savoarea bucătăriei tradiționale cu distracție și voie bună – „Festivalul Plăcintelor”.

Manifestarea, unică în regiune, se desfășoară timp de trei zile și aduce participanților prilejul de a gusta și a se bucura de delicioase plăcinte cu brânză, urdă, mere, dovleac, varză, cartofi, ciuperci, carne, spanac, făcute după vechi rețete tradiționale.

Festivalul cuprinde și concursul culinar „Plăcinte ca-n Bucovina”, cu premii.

Proiectul se dorește a fi unul de promovare a turismului gastronomic și a valorilor tradiționale românești, fiind menit să atragă turiști dornici să descopere locurile, comunitatea și obiceiurile, precum și bucatele făcute în Bucovina.

Gospodarii și producătorii pot oferi turiștilor plăcinte tradiționale pentru degustare și vânzare în spațiile special amenajate pe Platoul Cetății, în cadrul festivalului, conform regulamentului de participare.

Producătorii populari care au posibilitatea de a participa în concurs pot prepara plăcintele pe loc la cuptorul cu lemne pus la dispoziție de către  Restaurantul Ceaunul Răzeșului.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Culturală Glas Bucovinean, în asociere cu Primăria Suceava, cu sprijinul Restaurantului "Ceaunul Răzeșului", iar în cadrul ,,Festivalului Plăcintelor’’, zilnic, vor fi prezenți o mulțime de îndrăgiți interpreți și formații, în cadrul spectacolul folcloric "La Plăcinte înainte!".

 

Programul  „Festivalul plăcintelor”, prima ediție:

 

Vineri 04 noiembrie 2022

·         ora 13.00 Prezentarea concurenților și a plăcintelor pregătite pentru „Plăcinte ca-n Bucovina”, rețete și secrete despre meșteșugul de preparare al plăcintelor bucovinene prezentate de concurenți.

·         ora 12.00-18.00 Preparare, prezentare și vânzare de plăcinte și produse tradiționale de către producători și gospodari

·         De la ora 15.00 la 18.00 spectacolul muzical folcloric "La plăcinte înainte!"

 

Sâmbătă 05 11 2022

·         ora 13.00 prezentarea concurenților și a plăcintelor pregătite pentru „Plăcinte ca-n Bucovina”, rețete și secrete despre meșteșugul de preparare al plăcintelor bucovinene prezentate de concurenți.

·         ora 12.00-18.00 Preparare, prezentare și vânzare de plăcinte și produse tradiționale de către producători și gospodari

·         ora 13.00-18.00 spectacolul muzical folcloric "La plăcinte înainte!"

 

Duminică 6 noiembrie 2022

·         ora 12.00 Prezentarea concurenților și a plăcintelor pregătite pentru concurs, rețete și secrete despre meșteșugul de preparare al plăcintelor bucovinene prezentate de concurenți .

·         ora 12.00-18.00 Preparare, prezentare și vânzare de plăcinte și produse tradiționale de către producători și gospodari

·         ora 14.30 Concursul „Plăcinte ca-n Bucovina” cu desemnarea și premierea câștigătorilor.

·         ora 13.00-18.00 spectacolul muzical folcloric "La plăcinte înainte!".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Festivalul plăcintelor”, de vineri până duminică, pe platoul Cetății de Scaun Suceava.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Festivalul plăcintelor”, de vineri până duminică, pe platoul Cetății de Scaun Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei