Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 238 (8155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări ale unui proiect de promovare a managementului pădurilor europene, găzduit de USV

Luni, 10 Octombrie 2022 (14:38:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de trei zile Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit, în cursul săptămânii trecute, activități din cadrul proiectuluiErasmus +, intitulat  „SFM VR - Sustainable Forest Management through Virtual Reality”. Proiectul este unul de promovare a managementului durabil al pădurilor în Europa, utilizând tehnologii moderne de instruire în domeniul forestier și este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Instituția coordonatoare a proiectului este Compania TTS din Finlanda, iar partenerii asociați sunt CTRL Reality din Finlanda, Training2000 din Italia și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Ei au organizat în format hibrid la Suceava, miercuri 5 octombrie, webinarul „Realitatea virtuală și managementul durabil al pădurilor - instrumente și tehnologii pentru instruirea în managementul durabil al pădurilor”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Balada din Suceava, grupând prezentări ale cadrelor didactice de la Facultatea de Silvicultură din Suceava, ale partenerilor din cadrul proiectului și ale unor invitați din străinătate.

Printre invitații participanți, interesați de managementul forestier sustenabil, s-au aflat experți din domeniul silvic, reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România (ASFOR), precum și cadre didactice și elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, care au avut ocazia să testeze echipamentele de realitate virtuală și aplicația VR pilot dezvoltată în cadrul proiectului și adaptată managementului forestier sustenabil.

Specialiștii din cadrul Facultății de Silvicultură din Suceava vor continua colaborarea cu partenerii externi pentru implementarea unor tehnologii moderne în managementul resurselor forestiere, apreciind potențialul inovativ imens pe care acestea îl au în educația silvică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări ale unui proiect de promovare a managementului pădurilor europene, găzduit de USV.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrări ale unui proiect de promovare a managementului pădurilor europene, găzduit de USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei