Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 238 (8155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Instruirea specialiștilor implicați în identificarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița

Luni, 10 Octombrie 2022 (12:36:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) - Centrul Regional Suceava a organizat, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava și Asociația Institutul Bucovina, în perioada 7-9 octombrie 2022, cea de-a doua sesiune de instruire a personalului de specialitate din domeniul educației și asistenței sociale, „urmărind, astfel, consolidarea capacității specialiștilor implicați în utilizarea tehnicilor multiple de identificare și referire a victimelor traficului de persoane”.

Am aflat de la orgnizatori că întâlnirea a vizat optimizarea și extinderea procesului de colaborare interinstituțională ce dezvoltă parteneriate cu instituțiile cu atribuții în acest sector. Evenimentul organizat la Sucevița a reunit reprezentanți din partea a 26 de primării din județul Suceava, precum și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și a Școlii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc.

Participanții la sesiunea de vineri, 7 octombrie, au fost întâmpinaţi de Irina Macsim,șef Birou strategie dezvoltare județeană din cadrul Direcției organizare, strategii și resurse umane,care a transmis un mesaj din partea conducerii Consiliului Județean Suceava, instituție care dorește să contribuie, ca autoritate județeană, la îndeplinirea priorităților și acțiunilor stabilite în Strategia UE privind combaterea traficului de persoane 2021-2025, prin alocarea de resurse materiale și financiare, pentru organizarea, în colaborare cu instituțiile partenere și autoritățile locale, a unor activități care să determine societatea să conștientizeze efectele negative și impactul distrugător pe care îl are acest flagel asupra comunităților.

Sesiunea de instruire a debutat cu activități de cunoaștere interpersonală și exerciții emoționale psiho-terapeutice în lucrul cu victimele traficului de persoane cu sprijinul psihologului Mihai Moisoiu, specialist în cadrul ANITP - Centrul Regional (CR) Suceava, şi al Mariei Pavelescu, psiholog școlar la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

În cea de-a doua zi, Raluca Iacob, asistent social al Asociației Institutul Bucovina, a prezentat proiecte socio-educaționale de prevenire a traficului de persoane, exemple de bune practici la nivel național și european. Specialiştii din partea ANITP - CR Suceava au prezentat cazuistica în domeniu şi au aplicat instrumente utilizate în identificarea potenţialelor victime ale traficului de persoane şi asistenţa acestora.

În încheierea evenimentului a luat cuvântul Laura Stadler, specialist în cadrul ANITP - Centrul Regional Suceava, pentru evaluare și înmânarea certificatelor.

Reprezentanta Consiliului Județean Suceava a mulțumit participanților și a transmis din partea conducerii Consiliului Județean Suceava „faptul că administrația județeană este interesată să sprijine acțiunile pe care aceștia le vor realiza pentru soluționarea problemelor cu care se vor confrunta în activitatea specifică”.

Participanții și profesioniștii cu experiență în prevenirea traficului de persoane au susținut, la finalul sesiunii, faptul că astfel de întâlniri de instruire au o deosebită importanță în lupta împotriva acestui fenomen (traficului de persoane), „contribuind la dezvoltarea cunoștințelor și consolidarea rețelelor de sprijin pentru victimele traficului de persoane”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instruirea specialiștilor implicați în identificarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instruirea specialiștilor implicați în identificarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei